ΓΔ: 1499.94 0.46% Τζίρος: 72.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:35 DATA
Φωτο: Shutterstock

Με μοχλό τις τράπεζες προσπαθεί να κρατήσει τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μάχη για να διατηρηθεί πάνω από τις 850 μονάδες δίνει ο Γενικός Δείκτης παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από την έναρξη της συνεδρίασης.

Μάχη για να διατηρηθεί πάνω από τις 850 μονάδες δίνει ο Γενικός Δείκτης παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από την έναρξη της συνεδρίασης.

Στις 15:06 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 852,39 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,78% και με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 36,44 εκατ. Ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης προσπαθεί να μαζέψει τις απώλειες σημειώνοντας πτώση 0,64% με την μετοχή της Τερνα Ενεργειακή να σημειώνει πτώση 3,54%, και η μετοχή των ΕΛΠΕ 2,09% και η Jumbo 2,25%. Η μετοχή της Coca Cola καταγράφει απώλειες 2%. Σε θετικό έδαφος αντιθέτως κινούνται οι μετοχές της Σαράντης με κέρδη 2,09%, η ΔΕΗ που ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και κερδίζει 0,62% και η Μυτιληναίος με κέρδη 0,71%.

Ο τραπεζικός δείκτης έχει αντιστρέψει το κλίμα και βρίσκεται σε ανοδική πορεία με κέρδη 1,18% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει κέρδη 2,30% και να ακολουθεί η Attica Bank με 2,06% και η Τράπεζα Πειραιώς με 1,36%. Η μετοχή της Eurobank ενισχύεται κατά 0,50% και της Εθνικής με 0,39%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζει με μικρή άνοδο 0,31% με την μετοχή της Κεκροψ να σημειώνει απώλειθες 2,28% και της Profile 0,97%. Σε θετικό πρόσημο ξεχωρίζει η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 5,61%, ενώ η ΕΛΤΟΝ ενισχύεται κατά 1,08% και η Ιντρακομ Συμμ. 0,98%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Κύπρου: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών από το ΧΑ

Η επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ δεν θα αλλάξει το μέγεθος του προγράμματος και θα εκτελείται παράλληλα με την επαναγορά ιδίων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, που θα συνεχίσει σύμφωνα με το πρόγραμμα.
ΑΓΟΡΕΣ

Στις 23 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Τρ. Κύπρου στο Χρηματιστήριο

Εγκρίθηκε η ένταξη από την αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ παράλληλα θα υπάρξει «αποχώρηση» από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 19/9, όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.