Φώτο: Shutterstock

Η τεχνολογία κρατά σε ανοδική πορεία τη Wall Street 

Κέρδη άνω του 1% για τη μετοχή της Apple, με την Tesla να συνεχίζει να εντυπωσιάζει με άνοδο σχεδόν 6% και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους και στη συνεδρίαση της Fed.

Σταθερά ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά, με την προσοχή να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Fed αλλά και στην ετήσια παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple, μία εκδήλωση που παρακολουθείτε, στενά, και από τη Wall Street.

Σημειώνεται ότι η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της και αναμένεται αύριο βράδυ, στις 21.00 μμ ώρα Ελλάδας, να ανακοινώσει τι αποφάσισε για επιτόκια αλλά και μέτρα στήριξης.

Παράλληλα θετικά νέα από την Κίνα, με τις λιανικές πωλήσεις να ενισχύονται τον Αύγουστο κατά 0,5%, ένδειξη ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να επιστρέφουν αποτελούν έναν παράγοντα στήριξης των επενδυτικών διαθέσεων.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 73 μονάδες ή 0,24%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,63% και τον Nasdaq να κινείται 1,35% υψηλότερα. 

Η μετοχή της Apple συνεχίζει την καλή της πορεία η οποία ξεκίνησε χθες, με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, καθώς η εταιρεία παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις προϊόντων όπως το  iPad και το Apple Watch.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν για τις περισσότερες τεχνολογικές μετοχές, ενώ σταθερά εντυπωσιακή είναι η Tesla, με τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 5%, μετά το +12% στη χθεσινή συνεδρίαση.

«Βαρίδι» αντίθετα αποτελεί ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά και την εκτίμηση της ΙΕΑ ότι η διεθνής ζήτηση πετρελαίου θα φθάσει φέτος στα 91,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως δηλαδή 8,4 εκατ. βαρέλια λιγότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή της. 

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης Empire State Manufacturing έφθασε στο 17 για τον Σεπτέμβριο ξεπερνώντας εντυπωσιακά την εκτίμηση των αναλυτών ότι θα διαμορφώνονταν στο 7.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ