Φωτο: Shutterstock

Νέο ράλι για την τεχνολογία οδήγησε σε κέρδη τη Wall Street

Εντυπωσιακά κέρδη, που έφθασαν στο 5,7% για τη μετοχή της Amazon, με τον S&P 500 να βάζει τέλος σε ένα τετραήμερο πτωτικό σερί. 

Ο τεχνολογικός κλάδος ανέλαβε για μία ακόμη συνεδρίαση τα ηνία της αμερικανικής αγοράς, κατορθώνοντας να οδηγήσει υψηλότερα και τους τρεις βασικούς δείκτες και να περιορίσει τις όποιες ανησυχίες για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Κέρδη 140 μονάδων ή 0,52% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 1,06% και να έχει άνοδο μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών, ενώ καλύτερη πορεία ακολούθησε ο Nasdaq ο οποίος κινήθηκε 1,88% υψηλότερα. 

Πρωταγωνίστρια της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Amazon, με κέρδη που ξεπέρασαν το 5,7%, ενώ σε τροχιά ανόδου κινήθηκε σχεδόν το σύνολο των τεχνολογικών μετοχών. Άνοδος 1,57% για Apple, με την Alphabet να ενισχύεται κατά 2,05%, ενώ κέρδη 2,68% και 2,41% αντίστοιχα σημείωσαν οι μετοχές των Facebook και Microsoft. 

Στήριξη στις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές έδωσε και η υπόσχεση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του, ότι η τράπεζα θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία. 

Πάντως αρκετοί αναλυτές σπεύδουν να υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα περίοδος και έως ότου γίνουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και αρκετά έντονες διακυμάνσεις για την αμερικανική αγορά. 

Ταυτόχρονα έχει καταστεί σαφές ότι οι επενδυτές σε όλες τις αγορές και όχι μόνο στη Wall Street διατηρούν προσηλωμένοι την προσοχή τους και στις εξελίξεις της πανδημίας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων ανά την υφήλιο κρατά στο προσκήνιο τον φόβο ενός νέου lockdown, το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας θα πλήξει την έστω και αναιμική ανάκαμψη που εμφανίζει η παγκόσμια οικονομία. 

Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε και το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσε τη Δευτέρα, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 0,7% στα 39,80 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent εμφάνισε τα ίδια ακριβώς ποσοστιαία κέρδη για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 41,72 δολαρίων το βαρέλι. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.