Φώτο: Shutterstock

Η «βουτιά» της τεχνολογίας οδηγεί σε διεύρυνση απωλειών τη Wall Street

Πτώση που ξεπερνά το 2,5% για τον Nasdaq, με την μετοχή της Apple να δέχεται επίθεση ρευστοποιήσεων και να αποδυναμώνεται άνω του 3%. Σε ελεύθερη πτώση στο -9% η Tesla.

Αυξάνονται οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν από τους πιο δύσκολους μήνες για το 2020, καθώς οι πωλητές των τεχνολογικών μετοχών επέστρεψαν στη Wall Street. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 362 μονάδες ή 1,33%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 1,7% και τον Nasdaq, όπως είναι φυσικό, να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις εμφανίζοντας απώλειες της τάξης του 2,5%. 

Ηγέτης της πτώσης η μετοχή της Apple με απώλειες άνω του 3%, ενώ κατά πόδας ακολουθούν αυτές των Amazon και Netflix με πτώση που διαμορφώνεται υψηλότερα του 2%. Στο -2,6% οι απώλειες για την Alphabet, ενώ 1,9% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Microsoft. Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Tesla με απώλειες σχεδόν 9% μετά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του Έλον Μασκ για την παραγωγή της εταιρείας και την καθυστέρηση στη δημιουργία μίας νέας μπαταρίας. 

«Η στροφή από τις τεχνολογικές μετοχές σε τίτλους κλάδων που ακολουθούν περισσότερο τον κύκλο της οικονομίας έχει ενταθεί τον Σεπτέμβριο. Ο Σεπτέμβριος είναι κατά παράδοση ένας δύσκολος μήνας και ο φετινός το αποδεικνύει», υπογραμμίζει στο CNBC, ο Art Hogan, αναλυτής της National Securities.

Από την αρχή του μήνα ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 5,8%, ενώ ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 4,3%, με τον Nasdaq να προσγειώνεται κατά 7,9%, ενώ οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft έχουν αποδυναμωθεί τουλάχιστον 9%. 

Οι επενδυτές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μία σειρά «πονοκεφάλων» με σημαντικότερο εξ αυτών τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανά την υφήλιο, ενώ έντονες ανησυχίες προκαλεί και η αδυναμία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών να συμφωνήσουν στην κατάρτιση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση άνω του 2% στη Wall Street, υπό τον φόβο της πανδημίας 

Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ το τελευταίο 7ημερο επανάφερε τον φόβο για ένα δεύτερο lockdown, ενώ αρνητική ήταν η επίδραση από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση σε Ευρώπη και Wall Street προκαλεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας 

Πτώση 7,4% για τις τεχνολογικές μετοχές στην Ευρώπη, με αιχμή του δόρατος τον τίτλο της SAP που υποχώρησε άνω του 21%. Ένα δεύτερο γύρο lockdowns φοβούνται οι επενδυτές, ενώ παραμένει το αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το πακέτο στήριξης.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.