ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Διατήρησε τις 855 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται ισχυρές πιέσεις στην διάρκεια της συνεδρίασης αλλά να ανακάμπτουν πριν το κλείσιμο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να παραμείνει οριακά αμετάβλητος διατηρώντας τις 855 μονάδες.

Μαζεύοντας τις απώλειες προς το τέλος της ημέρας και με την «αντεπίθεση των τραπεζών» ο Γενικός Δείκτης διατηρήθηκε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 855 μονάδες, σε μια άνευρη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 855,89 μονάδες με οριακή πτώση 0,01% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 38,97 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη πτώση των συναλλαγών προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της αγοράς. 

Οι τράπεζες δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κατά την διάρκεια της ημέρας απόρροιας της θετικής πορείας που είχαν διαγράψει την προηγούμενη εβδομάδα, όμως στο τέλος κατάφεραν να κλείσουν ενισχυμένες κατά 0,56% με την μετοχή της Attica Bank να σημειώνει άνοδο 1,56% και να ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα με 1,26% και η Alpha Bank με 1,12% και η Τρ. Πειραιώς με ο,67%. Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Eurobank με πτώση 0,56%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίσης καέγραψε οριακή άνοδο 0,08% καθώς η μετοχή της ΤΙΤΑΝ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,66%, η Ελλάκτωρ 0,56% και η ΓΕΚ Τερνα 0,15%, ενώ η Coca Cola σημείωσε κέρδη 0,52%. Αρνητικά ξεχώρισε η μετοχή του ΟΛΠ με πτώση 2,76% και η ΔΕΗ με 2,52%, ενώ η μετοχή της Jumbo έκλεισε με απώλειες 1,67%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης διατήρηθηκε αμετάβλητος με την Ικτίνος να σημειώνει άνοδο 3,23% και η Παπουτσάνη 2,63% ενώ η μετοχή της MIG σημείωσε κέρδη 1,35%, Σε αρνητική πορεία συνέχισε και σε αυτή την συνεδρίαση η MLS με απώλειες 14,25% με την Πλαστικά Θράκξης να καταγράφει πτώση 2,93% και η Τεχνική Ολυμπιακή 2,18%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΧΑ και πονταρίσματα στα blue chips

Επανεκκίνηση του τουρισμού και άνοιγμα της οικονομίας έφεραν τον Γενικό Δείκτη με άνεση πάνω από τις 900 μονάδες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ πλήθος μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο ρεύμα κινήθηκε το ΧΑ, επικράτησαν πλήρως οι αγοραστές

Η αρχική βουτιά του Γενικού Δείκτη αντιμετωπίστηκε από τους επενδυτές ως ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις και η συνεδρίαση έκλεισε με τον Δείκτη μια «ανάσα» από τις 900 μονάδες, θετική μεταβολή και πολλά blue chips ενισχυμένα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των διεθνών αγορών κινείται το Χρηματιστήριο

Η αγορά κατόρθωσε να «διαγράψει» όλες τις αρχικές της απώλειες, με τη μετοχή της ΔΕΗ να υπεραποδίδει καθώς εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 3%. «Μεικτές» τάσεις για τις τραπεζικές μετοχές.