Άνοδος στη Wall Street με χείρα βοηθείας από την Apple

Κέρδη κοντά στο 2% για την Apple, με το σύνολο των τεχνολογικών μετοχών να εμφανίζουν καλή εικόνα. Θετική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις και από ορισμένα μακροοικονομικά δεδομένα.

Διατηρούνται σε ανοδική πορεία οι τρεις κορυφαίοι δείκτες της Wall Street, μετά το αρνητικό ξεκίνημα, χάρη στην καλή πορεία των τεχνολογικών μετοχών και ενώ οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν δεχθεί με θετικό τρόπο τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,66%, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,65%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,96% υψηλότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Dow Jones εμφάνιζε απώλειες 0,2%, ο S&P είχε πτώση 0,5% και ο Nasdaq ήταν 1% χαμηλότερα. 

Όμως η ανάκαμψη της υψηλής τεχνολογίας βοηθά εκ νέου τους τρεις δείκτες να έχουν καλή πορεία, με τη μετοχή της Apple να ενισχύεται 1,8%, αυτές των Microsoft και Alphabet κατά 1,15% και 1,47% αντίστοιχα, ενώ στο +1,04% βρίσκεται ο τίτλος της Amazon.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο μεικτά ήταν τα μηνύματα που έστειλε η αμερικανική οικονομία, καθώς από τη μία πλευρά υπήρξε αναπάντεχη αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας, καθώς έφθασαν στις 870.000 ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στις 850.000. Στον αντίποδα καλή πορεία ακολουθεί η αγορά ακινήτων, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν το ένα εκατ. τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων ότι θα άγγιζαν τις 898.000.
 
Τα μεικτά οικονομικά δεδομένα ήρθαν την ώρα που συνεχίζεται το αδιέξοδο για την επίτευξη συμφωνίας για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ, με την Goldman Sachs, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης να προχωρά σε υποβάθμιση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη δ’ τριμήνου, την οποία «βλέπει» πλέον στο 3% έναντι 6% που προέβλεπε πριν.

Παρά πάντως τη θετική πορεία τη σημερινή συνεδρίαση ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι ένας δύσκολος μήνας για τη Wall Street, με τον S&P 500 να έχει υποχωρήσει 7,5% από τις αρχές του μήνα, τον Dow Jones να βρίσκεται 5,8% χαμηλότερα και τον Nasdaq να εμφανίζει απώλειες 9,7%. Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον 11%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ανέβασαν τη Wall Street οι ελπίδες για νέο πακέτο στήριξης

Οι αναταράξεις από την «βουτιά» της Intel ξεπεράστηκαν με τον Nasdaq να κλείνει με άνοδο 0,37%. Αν και ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για το πότε θα δοθεί.