Φώτο: Shutterstock

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, πτώση για τη στερλίνα

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη, μέσα στο κλίμα ανησυχίας για τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας. Υποχωρεί και η στερλίνα.

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα το πρωί, με τη στερλίνα να υποχωρεί από το υψηλό πενταμήνου καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία επανέλαβαν τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες με στόχο να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αύριο και την Παρασκευή.

Οι ελπίδες για καθοριστική πρόοδο οδήγησαν σε άνοδο χθες τις αγορές, αλλά οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί καθώς περίμεναν μια συμφωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία τελικά δεν ήρθε.

«Οι περισσότερες από τις θετικές ειδήσεις που θα μπορούσε να περιμένει κανείς έχουν ήδη προεξοφληθεί, και τώρα φαίνεται να υπάρχει επιφυλακτικότητα για το εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα ή όχι», δήλωσε ο Κάλουμ Πίκερινγκ, υψηλόβαθμος οικονομολόγος στην Berenberg.

Η στερλίνα σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του δολαρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3%. Οι βρετανικές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν κατά 1%.

Νωρίτερα, οι μετοχές στην Ασία σημείωσαν άνοδο. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 0,5%. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ήταν αμετάβλητος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ