«Ελεγχόμενη» πτώση στη Wall Street υπό τον φόβο νέου κύματος της πανδημίας 

Αρνητική επίδραση από την αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αλλά και από τη δυστοκία επίτευξης συμφωνίας για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Οι ανησυχίες για ένα δεύτερο επιθετικό κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε συνδυασμό με τη δυσκολία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ, οδηγεί χαμηλότερα τη Wall Street, με τις απώλειες, όμως, να είναι σαφώς ηπιότερες σε σύγκριση με την Ευρώπη. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,19%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,37% και τον Nasdaq να κινείται 1,1% χαμηλότερα. 

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει προσηλωμένη στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών τόσο της κυβέρνησης Τραμπ όσο και των Δημοκρατικών, αναφορικά με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας

Ο υπ. Οικονομικών, Στήβεν Μνιούτσι, σε σημερινές δηλώσεις του στο CNBC επανέλαβε ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας, όμως, ότι υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης με τους Δημοκρατικούς σε Βουλή και Γερουσία. 

Ο Μνιούτσιν υποστήριξε ακόμη ότι ο Ντ. Τραμπ είναι πρόθυμος να μιλήσει εκ νέου με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, αν και εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβημα είναι ότι «οι Δημοκρατικοί τα θέλουν "όλα ή τίποτα"», γεγονός που δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις. 

Αρνητική η επίδραση τόσο από την αναπάντεχη αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας όσο και από τα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού που επιβάλλουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με τον Ντ. Τραμπ πάντως να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown στις ΗΠΑ. 

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει ο κλάδος - βαρόμετρο της τεχνολογίας μετά και από δημοσίευμα των «Financial Times» ότι  Γαλλία και Κάτω Χώρες πιέζουν την ΕΕ ώστε να προχωρήσει νομοσχέδιο το οποίο θα περιορίζει την ισχύ των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών και κυρίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πτώση άνω του 2% για το Facebook, ενώ απώλειες 1,6% σημειώνει η Apple και σχεδόν 1% η Alphabet
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση άνω του 2% στη Wall Street, υπό τον φόβο της πανδημίας 

Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ το τελευταίο 7ημερο επανάφερε τον φόβο για ένα δεύτερο lockdown, ενώ αρνητική ήταν η επίδραση από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση σε Ευρώπη και Wall Street προκαλεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας 

Πτώση 7,4% για τις τεχνολογικές μετοχές στην Ευρώπη, με αιχμή του δόρατος τον τίτλο της SAP που υποχώρησε άνω του 21%. Ένα δεύτερο γύρο lockdowns φοβούνται οι επενδυτές, ενώ παραμένει το αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το πακέτο στήριξης.