Φωτο: Pixabay

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται αισιόδοξες για επίτευξη συμφωνίας.

Μεταξύ οριακών απωλειών και ήπιας ανόδου προσπαθούν να ισορροπήσουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,07%, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,3% και τον Nasdaq να κινείται 0,5%

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, σε συνέντευξή της στο MSNBC εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα κατορθώσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους εγκαίρως, ενώ η ίδια θα συνεχίσει, σήμερα, τις διαπραγματεύσεις με τον υπ. Οικονομικών Στήβεν Μνιούτσιν

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους προσέθεσε από την πλευρά του ότι οι δύο πλευρές έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, αν και προσέθεσε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές διαφορές μεταξύ τους. 

Πάντως αρκετά απαισιόδοξοι για το αποτέλεσμα εμφανίζονται οι αναλυτές, με τη Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κάτι το οποίο είναι αρνητικό αλλά πιθανώς όχι καταστροφικό για τη Wall Street. 

Στο ραντάρ των επενδυτών παραμένουν και οι εξελίξεις της πανδημίας, οι οποίες σαφώς δεν είναι θετικές, καθώς σε πολλές χώρες της υφηλίου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταρρίπτει ρεκόρ και αρκετές κυβερνήσεις, κυρίως στην Ευρώπη, επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Σε επίπεδο μετοχών ισχυρές πιέσεις και απώλειες που ξεπερνούν το 6% σημειώνει ο τίτλος της Netflix, καθώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να «ισοφαρίσει» τις εκτιμήσεις της αγοράς με τα μεγέθη γ' τριμήνου.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.