Φώτο: Shutterstock

Άνοδος με τραπεζική στήριξη για τη Wall Street

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης φέρεται ότι βρίσκονται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, όπως υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι.

Η πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα ανόδου για τη Wall Street, με χείρα βοηθείας και από την αισιοδοξία που υπάρχει για συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης. 

Κέρδη 0,54% για τον Dow Jones στις 28.363,66 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,57% στις 3.455,10 μονάδες, ενώ απώλειες μόλις 0,02% εμφάνισε ο Nasdaq στις 11.662,91 μονάδες. 

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που στήριξαν τόσο τον Dow Jones όσο και τον S&P 500, με τους τίτλους των JPMorgan Chase και Morgan Stanley να ενισχύονται 3,4% και 2,6% αντίστοιχα, ενώ κέρδη της τάξης του 1,9% εμφάνισε η Citigroup.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, υποστήριξε ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. «Εάν δεν υπήρχε πρόοδος θα σταματούσα αμέσως. Κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια. Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε η κα Πελόζι. 

Θετική ήταν η συνεισφορά και μετοχών επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν οικονομικά μεγέθη γ' τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων, με τον τίτλο της Tesla να ενισχύεται 1,7% και αυτόν της Coca-Cola να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1%.

Υποστηρικτική για τις επενδυτικές διαθέσεις  και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας, οι οποίες έφθασαν στις 787.000, υποχωρώντας για πρώτη φορά από το επίπεδο των 800.000 από τον Μάρτιο έως και σήμερα. 

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε η αγορά πολυτίμων μετάλλων με τον χρυσό να υποχωρεί 1,14% και να διαμορφώνεται στα 1.907,55 δολάρια. Στον αντίποδα επιστροφή σε θετική πορεία είχε το πετρέλαιο, μετά τις χθεσινές πιέσεις, με το Brent να ενισχύεται 1,82% στα 42,49 δολάρια και το αμερικανικό αργό να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 1,65% στα 40,69 δολάρια. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.