Με «καύσιμα» από τον ΟΤΕ επιταχύνει το Χρηματιστήριο

Με ώθηση από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola η χρηματιστηριακή αγορά διευρύνει τα κέρδη της. Με άνοδο άνω του 1,7% κινείται η Τρ. Πειραιώς καθώς ο τραπεζικός κλάδος δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ενισχύει τα κέρδη της η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω της ανοδικής πορείας των ευρωπαϊκών αγορών, με τον τζίρο να παραμένει ωστόσο ασθενικός καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Θετικό είναι πάντως το γεγονός πως το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν είχε αρνητικές εκπλήξεις που θα δυσχέραιναν το επενδυτικό κλίμα. Υπεραποδίδουν οι μετοχές του ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Στις 15:50 o Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,87% στις 614,17 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 16,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,94%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά 0,23%.  Άνοδο 0,68% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με την Τρ. Πειραιώς να σημειώνει άνοδο 1,74%. Με κέρδη 0,64% διαπραγματεύεται και η μετοχή της Alpha Bank. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση, project Galaxy.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (4,13%), της Viohalco με κέρδη 1,5%, του ΟΠΑΠ με 2,06% ενώ η Coca Cola ενισχύεται επίσης κατά 2,06%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μοτορ Οιλ με απώλειες 1,78%, η Fourlis με -2,25% και η μετοχή της Jumbo που βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,84%. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (3,74%) και των Τροφίμων (2,05%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (2,17%) και Ενέργειας (0,8%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επικράτησαν οριακά οι αγοραστές μετά από μια εβδομάδα ανόδου

Ελάχιστα χαμηλότερα από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο σημερινό κλείσιμο, με τις τράπεζες να διατηρούν την ανοδική ορμή τους και τους τίτλους της Πειραιώς και της Eurobank να ξεχωρίζουν. Έφτασαν στο 6,68 % τα εβδομαδιαία κέρδη.