ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φώτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τα ισχυρά κέρδη της σουηδικής εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson βοήθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές να ανακάμψουν από το αδύναμο ξεκίνημά τους.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν από το αδύναμό τους ξεκίνημα σήμερα το πρωί, χάρη στα ισχυρά κέρδη της σουηδικής εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson ενώ οι ενδείξεις για πολιτικά εμπόδια στη συμφωνία του Brexit πλήττουν τις βρετανικές εταιρίες των οποίων οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά.

Στις 12:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε μικρές διακυμάνσεις, με τα χρηματιστήρια στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία να σημειώνουν άνοδο περίπου 0,2%.

Η μετοχή της Ericsson κατέγραψε άλμα 6,4% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη και αύξησε τον στόχο για τις πωλήσεις το 2020. Η μετοχή της φινλανδικής ανταγωνίστριάς της Nokia επίσης ενισχύθηκε κατά 3,4%.

Ο βρετανικός δείκτης των blue-chip FTSE 100 σημείωσε υπεραπόδοση με άνοδο 0,4% καθώς οι εξαγωγικής δραστηριότητας εταιρίες του ευνοήθηκαν από την αδυναμία της στερλίνας. Ο δείκτης των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,3% ενώ πτώση 0,3% σημείωσαν νωρίτερα οι ιρλανδικές μετοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο ΧΑ με ώθηση από MSCI και διεθνές κλίμα, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ισχυρή άνοδο 3,45% καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.136,75 μονάδες, και τις τράπεζες στο προσκήνιο υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ώθηση από την αναβάθμιση της MSCI και το θετικό διεθνές κλίμα.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ΧΑ που ενισχύεται κατά 1,82% στις 2.043,41 μονάδες υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.