ΓΔ: 2228.1 -2.53% Τζίρος: 251.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:44
Φωτο: Shutterstock

Νευρική προσπάθεια ανόδου στο ΧΑ με το βλέμμα στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο ΓΔ νωρίτερα έφτασε έως και τις 590,20 μονάδες, με άνοδο 0,98%. Υπεραποδίδουν οι μετοχές της Πειραιώς, της Viohalco, της Aegean και της Eurobank.

Με άνοδο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμου, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις ΗΠΑ, όπου εξελίσσεται ένα εκλογικό θρίλερ και ενώ σε εγχώριο επίπεδο παραμένει η αγωνία για το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραποδίδουν οι μετοχές της Πειραιώς, της Viohalco, της Aegean και της Eurobank.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,34% στις 586,57 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 590,20 μονάδες (+0,98%) και κατώτερη τιμή στις 581,22 μονάδες (-0,56%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,42 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,19%. Ο δείκτης των τραπεζών κινείται στο +2,09%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (7,25%), της Viohalco (2,29%), της Aegean Airlines (1,95%) και της Eurobank (1,32%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (2,07%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,68%), της Jumbo (1,56%) και της ΑΔΜΗΕ (1,15%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών και των Πρώτων Υλών (1,85%). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνει η διόρθωση στο ΧΑ, με τραπεζικές πιέσεις και διεθνείς ανησυχίες

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Μηδένισε με ράλι τις πολεμικές απώλειες το Χ.Α., οι μετοχές που ξεχώρισαν

Πρόωρη Ανάσταση στο Χ.Α. μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με τον Γενικό Δείκτη να εκτοξεύεται +6,58% και ουσιαστικά να μηδενίζει τις απώλειες του πολέμου με ράλι τραπεζών. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.