ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ψύχραιμο το ΧΑ στο lockdown, ανακτά το χαμένο έδαφος

Στο -0,59% ο Γενικός Δείκτης από -2% λίγο νωρίτερα. Ισχυρή πίεση στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η αγορά είχε προεξοφλήσει το lockdown σημειώνουν χρηματιστριακές πηγές.

Με ψυχραιμία αντιδρά η εγχώρια αγορά στο νέο lockdown και είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε ανακτώντας σημαντικό μέρος των πρωινών απωλειών.

Αυτή την ώρα, 13.22, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 584,83 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,59% ενώ λίγο νωρίτερα η αγορά σημείωνε απώλειες άνω του 2%. Σημαντικές απώλειες σημειώνει ο δείκτης των τραπεζών, που υποχωρεί σε ποσοστό -1,46%, ενώ απώλειες -0,86% σημειώνει ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιαοποίησης και -0,82% στις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν ότι η αγορά είχε τιμολογήσει την πιθανότητα επιβολής ενός νέου γενικευμένου lockdown ενώ υποστηρικτικά στην επενδυτική ψυχολογία λειτουργεί η μεγάλη άνοδος στις αγορές σε Ευρώπη και Αμερική. Σημειώνουν ότι τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε η επιβολή περιορισμών, πιο αυστηρών, στη Γαλλία, και πιο χαλαρών στη Γερμανία, οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν αλλά γρήγορα επέστρεψαν σε ανοδική πορεία.

Επισημαίνουν ακόμα, ως θετικό στοιχείο, ότι οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν ήταν με χαμηλό όγκο συναλλαγών που δείχνει ότι οι περισσότεροι επενδυτές εμφανίζονται συκρατημένοι.

Ισχυρή πτώση -3,06% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και ακολουθούν με -1,58% η μετοχή της Eurobank-1,31% η μετοχή της Alpha Bank  ενώ ισχυρή άνοδο +2,94% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης πτώση -1,67% σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, -0,76% η μετοχή της ΔΕΗ, -3,06% η μετοχή της Jumbo, -2,19% της ΓΕΚ Τέρνα, -0,67% της Mytilineos, -1,58% της Lamda Develpoment και -1,31% η μετοχή της Aegean.Κόντρα στο ρεύμα κινούνται οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,65%), του ΟΤΕ (+0,92%) και της Μότορ Όιλ (+1,07%).

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ ενώ από τις 92 μετοχές που έχουν διακινηθεί 61 καταγράφουν απώλειες ενώ ανοδικά κινούνται 21.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

«Κατακόκκινο» το ταμπλό, στο -3,31% οι τράπεζες και πιέσεις στα blue chips

Σε αρνητικό κλίμα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: ο ΓΔ στις 2.278,12 μονάδες (-2,12%) και ο τραπεζικός δείκτης στο -3,31%. Απώλειες σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, ενώ υποχωρούν και ισχυρά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία και μεγάλες απώλειες το Χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αντίδραση

Κάτω από τις 2.300 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης καθώς καταγράφονται έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με τις απώλειες να ξεπερνάνε το 3%. Βαρύ το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η Λαγκάρντ δημιουργεί αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Εν μέσω αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την φημολογία για ενδεχόμενη παραίτηση της Κ. Λαγκάρντ από την θέση της επικεφαλής της ΕΚΤ, ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που έβγαλε χθες δυναμική αντίδραση με κέρδη 3,30%.