ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες μεταβολές, σε αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ

Μεταξύ προσήμων ο Γενικός Δείκτης, στο επίκεντρο οι τράπεζες, εν μέσω ευρωπαϊκών ανακατατάξεων και συμφωνιών. Ενισχύονται Πειραιώς, Aegean Airlines, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ήπιες κινήσεις εν μέσω μικτών τάσεων στις διεθνείς αγορές και έπειτα από τη χθεσινή «απογείωση» του Γενικού Δείκτη κατά 5,44% και του τραπεζικού δείκτη κατά 14,7%.

O Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο 0,24% και διαμορφώνεται στις 693,01 μονάδες, έχοντας ξεκινήσει τις συναλλαγές πτωτικά. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,11%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,4%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τρ. Πειραιώς (3,43%), της Aegean Airlines (2%), των ΕΛΠΕ (1,96%), του ΟΛΠ (1,3%) και της Ελλάκτωρ (1,62%).

Εχθές, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς βρέθηκε να ενισχύεται έως και 22,99% (για να κλείσει τελικά στο +17,6%), μετά την ανακοίνωση που οριστικοποίησε τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές, στην οποία σημειώνεται ότι η μετατροπή θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,84%), της Eurobank (1,5%), της Jumbo (1,68%), της Viohalco (1,55%) και του ΟΠΑΠ (1,53%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,71%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,65%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (2%) και των Προσωπικών Προϊόντων (1,7%).

Σημειώνεται πως ο τραπεζικός τομέας, ως κατ’ εξοχήν ευαίσθητος στο μακροοικονομικό περιβάλλον, έχει τις μεγαλύτερες προσδοκίες από την πρόοδο που σημειώνει η επιστήμη για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς μια γρήγορη έξοδος της οικονομίας από το τούνελ της πανδημίας θα περιορίσει τα νέα «κόκκινα» δάνεια που δημιουργεί η κρίση και θα επιτρέψει στις τράπεζες να επιταχύνουν την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους, έχοντας ευνοϊκό κλίμα στις αγορές για τιτλοποιήσεις.

Ωστόσο, πέρα από τις προσδοκίες για το μέλλον, η επιβεβαίωση των οποίων τοποθετείται χρονικά στο β’ εξάμηνο του 2021, οι επόμενοι 5 – 6 μήνες θα είναι δύσκολoı, όπως προειδοποίησε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2021 πιθανές ανάγκες πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας μέχρι και τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%