ΓΔ: 874.58 -0.20% Τζίρος: 32.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρή ανοδική δυναμική στο ΧΑ, ξεπέρασε και τις 700 μονάδες

Οι αγοραστές επιμένουν και οδηγούν το Δείκτη σε άνοδο κατά 1,30%, παρά τη μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστεί η μετοχή της Τρ. Πειραιώς σε άνοδο και συναλλαγές.

Την ανοδική του δυναμική διατηρεί και σήμερα το Χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό άλμα που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Moderna και παρά το γεγονός ότι οι αγορές της Ευρώπης σήμερα υποχωρούν ελαφρώς, λόγω των πιέσεων που ασκούνται σε μετοχές του ταξιδιωτικού τομέα.

Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο 1,32% και διαμορφώνεται στις 700,51 μονάδες, έχοντας ξεκινήσει τις συναλλαγές με εναλλαγές προσήμων, έπειτα από τη χθεσινή «απογείωση» του Γενικού Δείκτη κατά 5,44% και του τραπεζικού δείκτη κατά 14,7%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,49 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,13%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,55%. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη στο +1% και την Τράπεζα Πειραιώς στο +8,7%. Παράλληλα, η Alpha Bank ενισχύεται 2,3%, ενώ η Εθνική και η Eurobank υποχωρούν. 

Εχθές, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς βρέθηκε να ενισχύεται έως και 22,99% (για να κλείσει τελικά στο +17,6%), μετά την ανακοίνωση που οριστικοποίησε τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές, στην οποία σημειώνεται ότι η μετατροπή θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (4,1%), των ΕΛΠΕ (3,7%), της Ελλάκτωρ (2,65%), της ΔΕΗ (2,2%) και του ΟΤΕ (1,4%). 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (2,15%), της Viohalco (0,78%) και του ΟΠΑΠ (0,85%).

Σημειώνεται πως ο τραπεζικός τομέας, ως κατ’ εξοχήν ευαίσθητος στο μακροοικονομικό περιβάλλον, έχει τις μεγαλύτερες προσδοκίες από την πρόοδο που σημειώνει η επιστήμη για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς μια γρήγορη έξοδος της οικονομίας από το τούνελ της πανδημίας θα περιορίσει τα νέα «κόκκινα» δάνεια που δημιουργεί η κρίση και θα επιτρέψει στις τράπεζες να επιταχύνουν την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους, έχοντας ευνοϊκό κλίμα στις αγορές για τιτλοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ