Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιήσεις κερδών στο ΧΑ μετά το ράλι

Χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν ότι η διόρθωση και οι ρευστοποιήσεις κερδών ήταν αναμενόμενες δεδομένης της έντονα ανοδικής κίνησης των προηγουμένων ημερών.

Με ρευστοποιήσεις κερδών ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, μετά τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να σημειώνουν απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί, στις 12.13, σε ποσοστό -1,6% και διαπραγματεύεται στις 696,84 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών σημειώνει απώλειες -2,17% ενώ ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -1,81%. Σημειώνεται ότι και οι ξένες αγορές, οι οποίες είχαν κινηθεί έντονα ανοδικά το προηγούμενο διάστημα λόγω των θετικών νέων από το μέτωπο των εμβολίων, κινούνται το τελευταίο διήμερο ήπια πτωτικά με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών.

Στην εγχώρια αγορά η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση -2,6%, και σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή για το Galaxy. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά -2,25%, ενώ η μετοχή της Eurobank, η οποία σήμερα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, σημειώνει πτώση κατά -4,12%. Κόντρα στο ρεύμα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς για άλλη μια ημέρα σημειώνοντας ισχυρή άνοδο +5,97%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η μετοχή της Μότορ Όιλ η οποία υποχωρεί σε ποσοστό -2,63%, η Aegean με -4,64%, η Coca Cola HBC με -2,04%, η ΔΕΗ με -1,34%, η Myilineos με -2,09%, ΟΠΑΠ με -2,18%.

Χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν ότι η διόρθωση και οι ρευστοποιήσεις κερδών ήταν αναμενόμενες δεδομένης της έντονα ανοδικής κίνησης των προηγουμένων ημερών. Σημειώνεται ότι στο διάστημα 6/11 – 18/11 ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 20%, ο δείκτης των τραπεζών «εκτοξεύτηκε» κατά +52%, ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό +21% ενώ ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνουν άνοδο +16%.

Οι συναλλαγές ανέρχονται σε 22 εκατ. ευρώ ενώ από τις 98 μετοχές που έχουν πραγματοποιήσει πράξεις, οι 59 υποχωρούν, οι 27 ενισχύονται ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι υπόλοιπες 12.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι χωρίς παύση στο Χρηματιστήριο, υψηλές ταχύτητες στις τράπεζες

Επιβεβαιώνεται η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση μετά τα «σήματα» από Κομισιόν και ΔΝΤ. Στο επίπεδο των 760 μονάδων ο Δείκτης, με κέρδη της τάξεως του 3% και διψήφιο ποσοστό ανόδου του τραπεζικού δείκτη.
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο Νοεμβρίου με θετικό πρόσημο, κοντά στο 30% τα μηνιαία κέρδη

Την αλλαγή πορείας της αγοράς επιβεβαίωσε και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο. Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ο τζίρος λόγω της Motor Oil.