ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αναζητώντας ισορροπία γύρω από τις 700 μονάδες το ΧΑ

Εν μέσω της ανοδικής κίνησης και στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε προσωρινά πάνω από τις 700 μονάδες, γυρίζοντας ωστόσο σε απώλειες, με τις τράπεζες στο επίκεντρο και την μετοχή της Πειραιώς για ακόμη μια ημέρα να ξεχωρίζει. 

Εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που αναζητά ισορροπία, έπειτα από τη χθεσινή κατοχύρωση κερδών, που ακολούθησε το ανοδικό άλμα των προηγούμενων δυο εβδομάδων. Εν μέσω της ανοδικής κίνησης και στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε προσωρινά πάνω από τις 700 μονάδες, γυρίζοντας ωστόσο σε απώλειες, με τις τράπεζες στο επίκεντρο και την μετοχή της Πειραιώς για ακόμη μια ημέρα να ξεχωρίζει. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 698,32 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,13%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,36%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,62%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 0,28%, με τις τραπεζικές μετοχές τις τελευταίες δυο εβδομάδες να έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 50%. Εξάλλου, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς (+5,4%) έχει ξεπεράσει το 1 ευρώ και προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια, καθώς ανατιμολογείται, με δεδομένο ότι η Τράπεζα θα λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση 2 δισ. από τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές και θα αποφύγει πληρωμές τόκων περίπου 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Κέρδη 0,06% για την Alpha Bank, με την Εθνική να ενισχύεται 0,7% και τη Eurobank 0,2%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (5,1%), της Πειραιώς (3,9%), των ΕΛΠΕ (1,5%) και της Aegean Airlines (0,7%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (0,9%) και των Κατασκευών (0,7%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,2%) και των Πρώτων Υλών (0,8%). 

Χρηματιστηριακές πηγές σημείωναν χθες ότι η διόρθωση και οι ρευστοποιήσεις κερδών ήταν αναμενόμενες δεδομένης της έντονα ανοδικής κίνησης των προηγουμένων ημερών. Στο διάστημα 6/11 – 18/11 ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 20%, ο δείκτης των τραπεζών «εκτοξεύτηκε» κατά +52%, ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό +21% ενώ ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνουν άνοδο +16%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%