ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, ανακάμπτει η Aegean

Με συχνές εναλλαγές προσήμων η σημερινή συνεδρίαση. Ισχυρή άνοδος για την Aegean Airlines, εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Κέρδη και στις τράπεζες.

Ήπια άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση με αρκετές εναλλαγές προσήμων κοντά στις 700 μονάδες. Πρωταγωνιστές για ακόμη μια ημέρα είναι οι τράπεζες, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν και Coca - Cola, ΟΠΑΠ και Aegean Airlines. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 702,96 μονάδες, με άνοδο 0,37%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,64 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,32%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,15%.

Στις τράπεζες, η Τρ. Πειραιώς ενισχύεται 1,5%), ενώ η Alpha Bank ενισχύεται οριακά 0,06%. Η ΕΤΕ υποχωρεί 0,14%, ενώ η Eurobank σημειώνει άνοδο 0,9%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,3%), της Motor Oil (1,6%), των ΕΛΠΕ (1%), της Coca - Cola (1,4%) και του ΟΠΑΠ (1,01%). 

Η αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα 9μήνου, ωστόσο τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σχέδιο διάσωσης, το οποίο προβλέπει πως το Δημόσιο θα στηρίξει την αεροπορική εταιρεία με 120 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση πως οι ιδιώτες μέτοχοι θα συμμετάσχουν  σε αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το Δημόσιο λαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης (warrants) για την απόκτηση μετοχών της Aegean εντός της προσεχούς πενταετίας, σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν στην οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο την ημερομηνία μετατροπής των warrants.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,1%), της ΕΧΑΕ (1,1%) και της Jumbo (0,8%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ