Φωτο: Shutterstock

Διατηρεί τις ανοδικές τάσεις το Χρηματιστήριο, πτώση στις τράπεζες

Στήριγμα σε Ενέργεια και Κατασκευές βρίσκει ο Γενικός Δείκτης. Υποχωρούν οι τράπεζες, με την Εθνική να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση.

Στάσιμο κοντά στις 700 μονάδες είναι το Χρηματιστήριο, με πρωταγωνιστές τις εταιρείες ενέργειας και κατασκευών. O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 701,83 μονάδες, με άνοδο 0,2%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 41,11 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,34%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (3,5%), της ΕΛΠΕ (2,7%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,1%) και της Ελλάκτωρ (1,08%). 

Ενισχύονται επίσης ΕΛΠΕ (2,6%), ΟΠΑΠ (2,3%) και Coca - Cola (1,6%). Η Aegean περιόρισε την άνοδο στο +0,2%, καθώς η αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα 9μήνου, ωστόσο τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σχέδιο διάσωσης, το οποίο προβλέπει πως το Δημόσιο θα στηρίξει την αεροπορική εταιρεία με 120 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση πως οι ιδιώτες μέτοχοι θα συμμετάσχουν  σε αύξηση κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το Δημόσιο λαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης (warrants) για την απόκτηση μετοχών της Aegean εντός της προσεχούς πενταετίας, σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν στην οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο την ημερομηνία μετατροπής των warrants.

Στις τράπεζες, ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί 1,5%, με την Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 1,85%, την Alpha Bank 0,97%, την ΕΤΕ στο -2,4% και τη Eurobank να χάνει 0,2%.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (1,2%) και της ΕΧΑΕ (0,6%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (2,15%) και των Τροφίμων (1,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (1,39%) και του Εμπορίου (1,34%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εισήλθε η Interlife AAEΓΑ

Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προερχόμενη από κεφαλαιαγορά την ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑ.