ΓΔ: 896.06 0.88% Τζίρος: 20.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:52:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, market, xrimatistiria
Φώτο: Shutterstock

Σε ανοδική τροχιά πάλι το ΧΑ, απορροφήθηκαν οι πιέσεις

Άνω των 760 μονάδων εκ νέου ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος προετοιμάζεται για τη δέκατη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, με τις ρευστοποιήσεις κερδών να συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικές.

Συνεχίζει να αντέχει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει εξαιρετικά οριακές διακυμάνσεις και τις ρευστοποιήσεις κερδών να είναι εξαιρετικά προσεκτικές. 

Η αγορά δεν «τρόμαξε» από την παράταση για μία εβδομάδα του lockdown, καθώς ήταν μία είδηση που είχε προεξοφληθεί, καθώς τα δεδομένα της πανδημίας δεν είναι θετικά και ως εκ τούτου δεν επηρέασε σχεδόν στο ελάχιστο τις επενδυτικές διαθέσεις. 

Οι ρευστοποιήσεις κερδών είναι κάτι παραπάνω από προσεκτικές, ενώ ακόμη και εάν υπάρξει κάποια διόρθωση, θεωρείται απόλυτη φυσιολογική από παράγοντες της αγοράς, καθώς το ράλι για το ΧΑ έχει ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου, ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει πετύχει εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών. 

Λίγο μετά τις 15.00 μμ ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,15% στις 760,62 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 42,56 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 762,45 μονάδες (+0,39%) και κατώτερη τιμή στις 752,81 μονάδες (-0,88%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,70%. Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 53 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Η τρέχουσα πορεία της αγοράς δείχνει ότι σαφώς υπάρχει επαρκές αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο εξισορροπεί την πίεση που δημιουργούν οι ρευστοποιήσεις κερδών και έτσι η αγορά αποφεύγει μία απότομη κίνηση προς τα κάτω. Ενδεικτική είναι η πορεία του τραπεζικού δείκτη ο οποίος υποχωρεί 0,71%, έχοντας, όμως, «τρέξει» με εντυπωσιακό ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Πτώση 0,58% για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 2%, με την Eurobank να αποδυναμώνεται 0,67%. Στο -0,28% η Εθνική Τράπεζα, ενώ κέρδη 0,6% εμφανίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Viohalco (+1,9%), του ΟΠΑΠ (1,885) και της Coca Cola (+1,35%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,5%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,5%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,08%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες σπάει το φράγμα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος κατά 3,79% συνεχίζει να ενισχύεται από τα θετικά νέα για αναβαλλόμενο φόρο και το αποτέλεσμα των stress tests.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.