ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διόρθωση στο ΧΑ, πτωτικά και οι τράπεζες

Πτωτική διόρθωση για τον τραπεζικό δείκτη, με τις μετοχές των τραπεζών σε μικτά πρόσημα. Κέρδη πάνω από 1% για Lamda Development, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ και Jumbo.

Καθοδική διόρθωση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις 790 μονάδες, τις οποίες και ξεπέρασε εχθές ενδοσυνεδριακά, ακολουθώντας και την αρνητική τάση στα διεθνή χρηματιστήρια. 

Εχθές, στη δωδέκατη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για το ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατέκτησε το υψηλότερο κλείσιμο από τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν εκ νέου στο επίκεντρο, εν αναμονή και των ανακοινώσεων μέτρων στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,45%, στις 783,33 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,21 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,55%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,16%. 

Πτωτική διόρθωση κοντά στο 1% και για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ έχει ενισχυθεί 31,02% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 συνεδριάσεων, με τη Eurobank να κινείται στο +1,06%, ενώ η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί 1,3%, η ΕΤΕ 1,4% και η Alpha Bank 2,02%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (1,6%), της Aegean Airlines (1,66%), της Ελλάκτωρ (1,1%) και της Jumbo (1,06%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (1,1%), του Μυτιληναίου (1,3%), των ΕΛΠΕ (1,06%) και της ΕΧΑΕ (0,7%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (0,66%) και του Εμπορίου (0,5%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,4%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (1,02%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%