ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
Φώτο: Shutterstock

Επιστρέφει σε άνοδο το Χρηματιστήριο με ανάκαμψη των τραπεζών

Στήριξη σε τράπεζες, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ και Lamda Development βρίσκει ο Γενικός Δείκτης, επιδιώκοντας την κατοχύρωση των 790 μονάδων και τη συνέχιση του ανοδικού σερί.

Σε απορρόφηση των ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκαν νωρίτερα προχώρησε το Χρηματιστήριο, επιστρέφοντας σε κέρδη, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται όλο και πιο κοντά στην κατοχύρωση των 790 μονάδων και προς την 13η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. 

Με μοχλό για ακόμη μια ημέρα τις τραπεζικές μετοχές, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,3%, στις 789,13 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,11 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 790,24 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 782,12 μονάδες (-0,6%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,25%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,09%. 

Κέρδη σχεδόν 1% και για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έχει ενισχυθεί 31,02% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 συνεδριάσεων, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,8%, τη Eurobank να κινείται στο +1,3%, την Τρ. Πειραιώς στο +0,4% και την ΕΤΕ να κερδίζει 0,13%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (3,5%), της Ελλάκτωρ (2,1%) και της Lamda Development (1,4%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (1,07%), της ΓΕΚ Τέρνα (1,07%) και των ΕΛΠΕ (1,06%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης περιουσίας (1,17%) και του Εμπορίου (1,01%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (1,56%) και του Πετρελαίου (1,19%). 

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 47 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Σημειώνεται πως η πορεία των τραπεζικών μετοχών είναι εντυπωσιακή. Σύμφωνα με αναλυτές, ένας σημαντικός λόγος που δίνει στις τραπεζικές μετοχές ισχυρή ώθηση είναι οι αναμενόμενες, την Πέμπτη, ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται ότι θα είναι διπλά ωφελημένες από τις ανακοινώσεις, καθώς η προβλεπόμενη αύξηση τουλάχιστον κατά 200 δισ. ευρώ στα κονδύλια του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την πανδημία θα ενισχύσει περαιτέρω τα ελληνικά ομόλογα που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ η συνέχιση των χρηματοδοτήσεων με αρνητικά επιτόκια και το 2021 αποτελεί μια σημαντική πηγή τόνωσης των κερδών των τραπεζών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%