ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιήσεις κερδών πιέζουν το ΧΑ μετά το μεγάλο ανοδικό σερί

Σε τροχιά διόρθωσης συνεχίζει να κινείται η αγορά, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να ξεπερνά τα 74 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Αμείωτες συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μία εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως φυσιολογική με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί ένα ανοδικό σερί 14 συνεδριάσεων. 

Στις 15.40 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 2,67% στο επίπεδο των 774,67 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να διαμορφώνεται στα 74,40 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 2,7%, ενώ αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης αποδυναμώνεται κατά 1,22%. 

Η διόρθωση επικεντρώνεται στις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να αποδυναμώνεται 7%, με δεδομένο ότι οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που «έτρεξαν» περισσότερο κατά τη διάρκεια του ανοδικού σερί κατορθώνοντας να εμφανίσουν εντυπωσιακή πορεία στις 14 διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών. Πτώση για την Alpha Bank 7,6%, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 8%, τη Eurobank να εμφανίζει απώλειες 4,6% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο -7,82%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (4,8%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (4,5%), του ΟΤΕ (-2,38%), ενώ της πτώσης «ξεφεύγουν» μόνο οι μετοχές των Coca Cola HBC (+0,12%) και ΟΠΑΠ (+0,49%).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πτωτική τροχιά κινούνται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, αν και με σαφώς λιγότερο επιθετικό τρόπο απ’ ότι το ΧΑ, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 κοντά στο 0,2%, καθώς οι αποφάσεις της ΕΚΤ ήταν πλήρως προεξοφλημένες από τους επενδυτές, ενώ η τράπεζα δεν επεφύλαξε καμία θετική έκπληξη με τις κινήσεις της. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%