ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
Φώτο: Shutterstock

«Πολιορκεί» πάλι τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ

Ολοκληρώθηκαν οι τριπλές λήξεις στην αγορά παραγώγων. Ήπια άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη. Σε αναζήτηση προσήμου η μετοχή της Alpha Bank. Υπεραποδίδουν ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ.

Με κέρδη λίγο πιο πάνω από το 1% επιχειρεί και πάλι ο Γενικός Δείκτης να «κατακτήσει» τις 800 μονάδες, σε μια προσπάθεια που έχει αποτύχει σε πολλές προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Στη σημερινή συνεδρίαση και έπειτα από τις τριπλές λήξεις στην αγορά παραγώγων (triple witching), από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν οι μετοχές της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιούνται οι αλλαγές στις σταθμίσεις μετοχών στον FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,1%, στις 799,50 μονάδες, έχοντας ξεπεράσει νωρίτερα τις 800 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,34 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,07%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,98%. 

Ήπια κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη με άνοδο 0,5%. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς ενισχύεται 1,45%, της ΕΤΕ κερδίζει 1,4%, της Eurobank κινείται στο +1,2%, ενώ της Alpha Bank στο +0,2%.  

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (5,9%), του ΑΔΜΗΕ (2,7%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,4%), του ΟΠΑΠ (2,2%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,8%), του ΟΤΕ (1,3%), της Jumbo (0,7%) και της Coca-Cola HBC (0,5%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του Μυτιληναίου (0,8%), του ΟΛΠ (0,6%) και της Aegean Airlines (0,4%). 

Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 39 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Στον δείκτη FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπήρχαν χθες 3.559 συμβόλαια λήξεως Δεκεμβρίου, με τιμή 1.884 στο κλείσιμο των συναλλαγών, δηλαδή λίγο χαμηλότερα (0,37%) από την τιμή κλεισίματος του δείκτη στη spot αγορά. Όσον αφορά τις αλλαγές στάθμισης στον FTSE, αφορούν τις Jumbo, ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και Coca Cola HBC. 

Σημειώνεται επίσης πως μετά το κλείσιμο της αγοράς, με ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου, η Entersoft και η Centric αντικαθιστούν στον Γενικό Δείκτη τις Κλουκίνας - Λάππας και Μοτοδυναμική. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.