ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Γύρισαν» τον Δείκτη από τις 800 μονάδες οι πιέσεις στις τράπεζες

Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να χάνει 1,5%. Διατηρεί τη σημαντική άνοδο η ΔΕΗ. Στο «κόκκινο» Aegean Airlines, ΟΛΠ και Viohalco.

Σημαντική αντίσταση στην ανοδική κίνηση της αγοράς αναδεικνύεται το επίπεδο των 800 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν και να συγκρατούν την άνοδο του Γενικού Δείκτη. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν οι τριπλές λήξεις στην αγορά παραγώγων (triple witching), ενώ σήμερα γίνονται και οι αλλαγές στις σταθμίσεις μετοχών στον FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,4%, στις 793,98 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 801,13 μονάδες (+1,31%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 57,68 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,43%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,87%. 

Αντίθετα, πτώση 1,5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης. Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί 2,8%, της Eurobank κινείται στο -0,97%, η Τρ. Πειραιώς χάνει 0,89% ενώ η ΕΤΕ 0,46%,

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (4,6%), του ΑΔΜΗΕ (2,1%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,1%), του ΟΠΑΠ (2,1%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,7%) και της Coca-Cola HBC (1,4%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,1%), του ΟΛΠ (1,1%) και της Viohalco (0,8%). 

Σημειώνεται πως στον δείκτη FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπήρχαν χθες 3.559 συμβόλαια λήξεως Δεκεμβρίου, με τιμή 1.884 στο κλείσιμο των συναλλαγών, δηλαδή λίγο χαμηλότερα (0,37%) από την τιμή κλεισίματος του δείκτη στη spot αγορά. Όσον αφορά τις αλλαγές στάθμισης στον FTSE, αφορούν τις Jumbo, ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και Coca Cola HBC. 

Μετά το κλείσιμο της αγοράς, με ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου, η Entersoft και η Centric αντικαθιστούν στον Γενικό Δείκτη τις Κλουκίνας - Λάππας και Μοτοδυναμική

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.