ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κρατά τις 760 μονάδες το ΧΑ παρά τη «βουτιά» λόγω μετάλλαξης του ιού

Ισχυρές πιέσεις για πολλά blue chips, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Έως και τις 749 μονάδες έφτασε ο ΓΔ. Διευρύνεται η βουτιά και στις παγκόσμιες αγορές.

Διατηρούνται οι μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο, ενώ οι μετοχές των τραπεζών δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 800 μονάδες. Τα αρνητικά νέα από το μέτωπο της πανδημίας έχουν πυροδοτήσεις εκτεταμένες ρευστοποιήσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ ισχυρότατες πιέσεις δέχονται στα συμβόλαια στην αγορά της Νέας Υόρκης. 

Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν ότι στα τρέχοντα επίπεδα υπήρξε αγοραστική αντίδραση στις τράπεζες, κάτι που αποτυπώνεται στις ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές, ωστόσο, οι γενικότερες εξελίξεις, και η ένταση της διόρθωσης που θα σημειωθεί στις διεθνείς αγορές, θα κρίνει την βραχυχρόνια πορεία της εγχώριας αγοράς. Όπως επισημαίνουν η αισιοδοξία για τις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2021 παραμένει ισχυρή και υπάρχει ενδιαφέρον τοποθετήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 4,8%, στις 761,47 μονάδες, ωστόσο έχει ανακάμψει από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 749 μονάδων, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 83,36 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 5%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει 3,8%. 

«Βουτιά» 8,7% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 9,3%, της Alpha Bank 8,9%, της Eurobank 7,6% και της ΕΤΕ να χάνει 5,8%. 

Απώλειες σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (7,1%), της Motor Oil (5,5%), του ΟΠΑΠ (5,2%), της Coca Cola HBC (4,7%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (4,7%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (4,6%), της ΕΧΑΕ (3,8%) και της Viohalco (3,6%). 

Πτώση καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (5,9%) και των Ταξιδίων (5,8%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αφύπνιση αγοραστών με στοιχήματα για άνοδο του ΧΑ στις 1.000 μονάδες

Εν μέσω θετικών προβλέψεων από διεθνείς οίκους για το Χρηματιστήριο και το ΑΕΠ εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε το Δείκτη με πειστικό τρόπο πάνω από τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.