ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:18 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο εορτών

Η ισχυρή άνοδος σε Coca Cola HBC και ΟΤΕ κρατά τον Γενικό Δείκτη. Απώλειες άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ στο «κόκκινο» είναι και η Alpha Bank.

Ήπιες ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να επικρατούν στο Χρηματιστήριο, ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς η αγορά έχει εισέλθει στην περίοδο της εορταστικής ραστώνης και περιορίζεται σημαντικά η κινητικότητα στις συναλλαγές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,7%, στις 785,67 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 787,55 μονάδες (+0,94%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,03 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,77%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,06%. 

Ήπια κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, που κινείται στο +0,46%. Η μετοχή της ΕΤΕ κερδίζει 1,05%, ενώ της Eurobank κινείται στο +0,28%. Αντίθετα, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς χάνει 2,67% και της Alpha Bank 0,73%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (2,9%), του ΟΤΕ (2,2%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,6%) και της Viohalco (1,2%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,1%) και του ΟΛΠ (1,3%). Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 58 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Δεκεμβρίου η μετοχή της Ελλάκτωρ είχε ολοκληρώσει μια πτωτική κίνηση που ήταν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης για πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, κλείνοντας στα 1,365 ευρώ, ενώ χθες βρέθηκε στα 1,72, σημειώνοντας άνοδο κατά 26%.

Μειωμένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε ο όμιλος του ΟΛΠ την περίοδο του τρίτου τριμήνου αλλά και στο σύνολο του εννεαμήνου, ενώ οι συνέπειες της πανδημίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ορατές τόσο στη διακίνηση εγχωρίου φορτίου (εισαγωγές και εξαγωγές) όσο και στο φορτίο μεταφόρτωσης. 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (3%) και των Τηλεπικοινωνιών (2,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,3%) και του Εμπορίου (0,5%).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.