ΓΔ: 903.62 -0.50% Τζίρος: 19.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο με νέα στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές

Διατηρείται η ανοδική πορεία για την ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 816 μονάδων και τις τράπεζες να συνεχίζουν να αποτελούν τον τομέα - κλειδί.

Σταθερά σε ανοδική πορεία παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθώντας το παράδειγμα των διεθνών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να παραμένουν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 816,69 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,78%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,29 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 8 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,83%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%.

Η ελληνική αγορά το τελευταίο 2μηνο έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάκαμψη με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 37%, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών αλλά από την αρχή του έτους οι απώλειές του ξεπερνούν το 11%. Ως εκ τούτου συγκρινόμενο με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ υπολείπεται σημαντικά, με δεδομένο ότι τα κέρδη στη Wall Street ξεκινούν από 6,5% για τον Dow Jones και ξεπερνούν το 43% για τον Nasdaq, ενώ επί ευρωπαϊκού εδάφους ο γερμανικός DAX 30 εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 4%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,45%), της Alpha Bank (+2,78%), της Εθνικής (+1,56%) και της Aegean Airlines (+1,46%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΟ (-1, 32%) και της Τιτάν (-0,29%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,91%) και των Πρώτων Υλών (+1,06%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,53%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,30%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντερτέκ +7,69% και Ίλυδα +4,29%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:ΟΛΠ (-1,32%) και Q&R -1,15%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αφύπνιση αγοραστών με στοιχήματα για άνοδο του ΧΑ στις 1.000 μονάδες

Εν μέσω θετικών προβλέψεων από διεθνείς οίκους για το Χρηματιστήριο και το ΑΕΠ εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε το Δείκτη με πειστικό τρόπο πάνω από τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.