ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Καμία προσαρμογή της τιμής μετοχής της Τρ. Πειραιώς από τη μετατροπή των CoCoS

Παράλληλα θα υπάρξει αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας στους δείκτες που συμμετέχει με ταυτόχρονη αλλαγή του ποσοστού ευρείας διασποράς (Free Float) από 65% σε 39%.

Καμία προσαρμογή δεν θα υπάρξει στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς κατά την ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών, μετά τη μετατροπή των CoCos, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ δεν θα υπάρξει μεταβολή ούτε στα όρια της ημερήσιας διακύμανσής της όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΧΑ. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σύμβαση Τρ. Πειραιώς– ΤΧΣ, μετά την μετατροπή των CoCos σε μετοχές θα εκδοθούν 394,4 εκατ. νέες μετοχές, οι οποίες θα προστεθούν στις 436,6 εκατ. μετοχές που υπάρχουν σήμερα αυξάνοντας το συνολικό αριθμό μετοχών της τράπεζας σε περίπου 831 εκατ. μετοχές.

Η τιμή έκδοσης είναι 6 ευρώ ανά μετοχή, όσο ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του 2015, ενώ στη μέθοδο προσδιορισμού του αριθμού των νέων μετοχών που θα εκδοθούν υπάρχει πρόβλεψη και για την κάλυψη των δυο τοκομεριδίων που δεν πληρώθηκαν. Μετά την αύξηση κεφαλαίου το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην τράπεζα από 26,4% που είναι σήμερα θα ανέλθει στο 61,3%.

Πιο συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι: «σε συνέχεια της από 7 Δεκεμβρίου 2020 ανακοίνωσης της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την Ημερομηνία Μετατροπής των υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολογιών (CoCo) και κατά συνέπεια της έκδοσης 394.400.000 νέων μετοχών, ο χειρισμός επί της Μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΕΙΡ), θα έχει ως εξής:

(α) Σύμφωνα με την παρ.3.1 της απόφασης 26 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών της ΕΧΑΕ, και του άρθρου 2.6.3 του Κανονισμού ΧΑ, κατά την ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών στο ΧΑ δεν θα γίνει προσαρμογή της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς και δεν θα μεταβληθούν τα όρια της ημερήσιας διακύμανσης της μετοχής.

(β) Αναφορικά με τους δείκτες, η διαχείριση της εταιρικής πράξης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες.  Πιο συγκεκριμένα, θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας στους δείκτες που συμμετέχει με ταυτόχρονη αλλαγή του ποσοστού ευρείας διασποράς (Free Float) από 65% σε 39% (σύμφωνα με τα κριτήρια υπολογισμού των ποσοστών ευρείας διασποράς των βασικών κανόνων). Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της ημερομηνίας πριν την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ.  Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς συμμετέχουν στη σύνθεση των ακόλουθων δεικτών:

  • Γενικός Δείκτης Τιμών ΧΑ
  • Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη
  • FTSE/XA Large Cap
  • FTSE/XA Market
  • FTSE/XA Τραπεζών

(γ) Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία μεταβολή στην διαπραγμάτευσή όσον αφορά στα παράγωγα προϊόντα και στον δανεισμό τίτλων επί της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ