ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimatistirio, metoxes, wall street
Φωτο: Pixabay

Τάσεις σταθεροποίησης στο Χρηματιστήριο, μικρή άνοδος τραπεζών

«Κρατά» το επίπεδο των 810 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτική κατοχύρωση κερδών ιδιαίτερα για μετοχές που έχουν «τρέξει» το τελευταίο διάστημα.

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στην ελληνική αγορά, με ήπιες διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη, ενώ την ίδια ώρα σταθερά σε ανοδική, αν και όχι τόσο «επιθετική» σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση, κινούνται οι διεθνείς αγορές. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13.1 παραμένει πρακτικά αμετάβλητος με πτώση μόλις 0,01% στις 810,33 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,21 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, πτωτικά 48 και 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,11%,  ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,09%.

Το ΧΑ φαίνεται ότι σήμερα «παίρνει» μία μικρή ανάσα μετά από την εντυπωσιακή πορεία που έχει σημειώσει από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech, με τον Γενικό Δείκτη να έχει σημειώσει σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών κέρδη που φθάνουν στο 37%, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες στήριξης. Βέβαια, όπως σημειώνει το Business Daily, η πορεία της ελληνικής αγοράς από την αρχή του 2020 δεν είναι αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων χρηματιστηρίων της Ευρώπης αλλά και της Wall Street, με τη δεύτερη να «απολαμβάνει» ένα πολύ καλό έτος, με την τεχνολογία και τον Nasdaq να έχουν σημειώσει εντυπωσιακά κέρδη που ξεπερνούν το 43%. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ είναι σαφής η διάθεση για προσεκτική κατοχύρωση κερδών για αρκετές μετοχές που έχουν «τρέξει» το τελευταίο διάστημα, με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό έδαφος εμφανίζοντας κέρδη 0,3%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3%), του ΑΔΜΗΕ (+1,7%), της Alpha Bank (+0,7%) και της Τέρνα Ενεργειακής (0,6%). Στον αντίποδα αντιστροφή τάσεων σημειώνεται για τον τίτλο της Aegean, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 1,4%, ενώ πλέον υποχωρεί 3,47%.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ