ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο με μεικτή εικόνα για τράπεζες

Επιλεκτική κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει σε επαφή με τις 810 μονάδες, ενώ χαμηλά διατηρείται η αξία των συναλλαγών.

Οριακές διακυμάνσεις σημειώνονται στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να «ακροβατεί» μεταξύ ήπιας πτώσης και σχεδόν αμελητέας ανόδου και τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε «επιθετικές» κινήσεις. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15.15 μμ εμφάνιζε απώλειες της τάξης του 0,01% στις 810,48 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 36,86 εκατ. ευρώ. 

Στο -0,17% η πτώση για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης αποδυναμώνονταν κατά 0,09%. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, πτώση εμφανίζουν 60 τίτλοι, ενώ 10 παραμένουν αμετάβλητοι. 

Σημαντικές πιέσεις δέχονται μετοχές οι οποίες κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις είχαν εμφανίσει ισχυρά κέρδη, όπως αυτή της Aegean Airlines, η οποία υποχωρεί 3,65%. «Μεικτή» η εικόνα που εμφανίζουν οι τραπεζικές μετοχές με την Τράπεζα Πειραιώς να συνεχίζει ανοδικά και να έχει κέρδη 3,98%, ενώ άνοδο 0,39% εμφανίζει η Alpha Bank. Στον αντίποδα πτώση 0,99% για τον τίτλο της Eurobank, ενώ οριακές απώλειες μόλις 0,09% εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,07%. 

Όλα υποδεικνύουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά βάζει ένα –προσωρινό ή όχι μένει να αποδειχθεί - «στοπ» στην πολύ καλή πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ ο Γενικός Δείκτης το τελευταίο δίμηνο έχει εμφανίσει άνοδο που άγγιξε το 37%. Παρά, βέβαια, αυτή την πολύ καλή εικόνα το 2020 δεν είναι και τόσο θετικό για την ελληνική αγορά, η οποία έχει σημειώσει μεγάλες απώλειες, σε αντίθεση με τις περισσότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου που έχουν κατορθώσει να «σβήσουν» σημαντικό μέρος των πιέσεων που δέχθηκα κυρίως κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ