ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, χαμηλός ο τζίρος

Οριακές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν μικτά πρόσημα. Ξεχωρίζει η άνοδος της Τρ. Πειραιώς και της Aegean. Πτώση για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Viohalco.

Με ήπια πτώση κινείται το Χρηματιστήριο, στην προτελευταία συνεδρίαση του 2020, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση κερδών, ενώ ο Γενικός Δείκτης κρατά τις 800 μονάδες. Σημειώνεται πως αύριο η συνεδρίαση θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,11% στις 808,33 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,6 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 812,70 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 803,11 μονάδες (-0,76%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,27%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,15%. 

Οριακές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,02%. Η Alpha Bank σημειώνει πτώση 0,08% και η Eurobank χάνει 0,07%. Αντίθετα, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 1,6%, ενώ η Εθνική Τράπεζα 0,09%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,7%) και της Aegean Airlines (1,1%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,4%), του ΟΠΑΠ (1,1%) και της Viohalco (1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,79%) και του Εμπορίου (1,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (1,59%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,16%).

Σημειώνεται πως η ελληνική αγορά το τελευταίο δίμηνο έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάκαμψη με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 37%, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών, Ωστόσο, από την αρχή του έτους οι απώλειές του ξεπερνούν το 11%. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

«Στασιμότητα» στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα

Περιορισμένη η δραστηριότητα στην αγορά, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη άνω του 2%, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο παρά τα ρεκόρ στις διεθνείς αγορές

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει μεγαλύτερα κέρδη και περιορίστηκε σε οριακή άνοδο 0,10% κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας των τραπεζικών μετοχών. Σταθεροποιείται η ΔΕΗ, σημαντικά κέρδη για Mytilineos και Jumbo.