ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, market, xrimatistiria
Φώτο: Shutterstock

Χαμηλός ο τζίρος στο Χρηματιστήριο, ήπιες απώλειες του Γενικού Δείκτη

Διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, με την Eurobank να υποχωρεί. Νωρίτερα θα ολοκληρωθεί η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του χρόνου.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στην τελευταία για το 2020 συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών και ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές διατηρείται.

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις, επικρατεί ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών, με γενική διάθεση να διατηρηθούν τα μεγάλα κέρδη του τελευταίου διμήνου, δεν φαίνεται να έχει χαθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και η γενικότερη ανοδική δυναμική της αγοράς, που προοιωνίζεται έναν πολύ καλό πρώτο μήνα του 2021, που πιθανότατα θα θυμίζει την ισχυρή άνοδο του Ιανουαρίου 2020, πριν αρχίσουν οι επιδράσεις της πανδημίας.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,25% στις 806,9 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,45 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,26%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,39%. 

Άνοδος 0,3% για τον τραπεζικό δείκτη. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 0,9%, η Alpha Bank 0,74% και η Εθνική Τράπεζα 0,018%. Αντίθετα, η Eurobank χάνει 0,58%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της MIG (1,4%), των ΕΛΠΕ (0,36%) και της ΔΕΗ (0,14%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (1,88%), της Τιτάν (-1,56%) και του ΟΛΠ (1,02%). Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 16 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,60%) και του Πετρελαίου (+0,42%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (0,7%) και των Τηλεπικοινωνιών (0,65%).

Εχθές, σε μια συνεδρίαση με δύο «πρόσωπα» και σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον σταθεροποιητικής πορείας των δεικτών, το Χρηματιστήριο κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν ως το μεσημέρι και να κλείσει με ανεπαίσθητες απώλειες την προτελευταία συνεδρίαση της χρονιάς.

Παρότι οι βασικοί δείκτες δίνουν εικόνα σταθεροποίησης, το ευρύτερο ταμπλό... μύριζε άνοδο, καθώς από τις 135 μετοχές που κινήθηκαν οι 78 έκλεισαν με κέρδη και μόνο 32 έχασαν έδαφος. Το επενδυτικό ενδιαφέρον διαχέεται από τις μετοχές της υψηλής σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου κινούνται αρκετά δραστήρια, σε σχέση με την «άπνοια» του πρόσφατου παρελθόντος, και αρκετοί Έλληνες μικροεπενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ