ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδικά η αγορά δοκιμάζει τις 820 μονάδες, σημάδια κόπωσης στις τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης αποκομίζει κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Σε θετική τροχιά και οι τράπεζες μακριά ωστόσο από τα υψηλά ημέρας. Ισχυρή άνοδο για Mytilineos, ΕΧΑΕ και Aegean.

Στη ζώνη των 818 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης που έχει ξεκινήσει ανοδικά την πρώτη συνεδρίαση του 2021. Ο τραπεζικός δείκτης έχει περιορίσει τα κέρδη του μετά τις ρευστοποιήσεις που υπήρξαν νωρίτερα όταν και σημείωνε άνοδο άνω του 4%.

Στις 15:36 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 818,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,16% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 46,93 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης είχε ξεπεράσει τις 824 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,8%.

Σημειώνεται ότι έντονα ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καθώς και τα συμβόλαια στην Νέα Υόρκη.

Κατώτερος των προσδοκιών ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το μεσημέρι με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για περιορισμένες κινήσεις τακτικής που είναι πιθανό να περιλαμβάνουν εκλογικό αιφνιδιασμό όταν τα επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημειώνει άνοδο +1,11% ενώ των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά +1%. Στο 0,9% η άνοδος του τραπεζικού δείκτη που νωρίτερα είχε φτάσει να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούσαν το 4%.

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η Mytilineos με +4,03%, η Eurobank με +3,28%, ΟΤΕ με +1,59%, Coca Cola HBC με +1,32%, Εθνική Τράπεζα με +1,5%, Fourlis με +4%, ΕΛΠΕ με +2,59%, ΕΧΑΕ με +2,7%, Aegean με +1,94%, Lamda Development με +1,41% και Μοτορ Όιλ με +1,86%. Αντίθετα σημαντικές απώλειες -1,85% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στον απόηχο της μετατροπής των CoCos σε μετοχές, ενώ η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει κέρδη 0,92%.

Η μετοχή της Jumbo ενισχύεται +0,35% ενώ  σταθεροποιητικά κινούνται  ΔΕΗΑΔΜΗΕΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Αφύπνιση αγοραστών με στοιχήματα για άνοδο του ΧΑ στις 1.000 μονάδες

Εν μέσω θετικών προβλέψεων από διεθνείς οίκους για το Χρηματιστήριο και το ΑΕΠ εκδηλώθηκε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που οδήγησε το Δείκτη με πειστικό τρόπο πάνω από τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να πλησιάζουν στα 100 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Ανοίγει» τον βηματισμό του το ΧΑ με σημαντική αύξηση του τζίρου

Ξεχωρίζει η μετοχή της Jumbo με κέρδη που ξεπερνούν το 2,3%, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και η αξία των συναλλαγών, με το ΧΑ να ακολουθεί, εκ νέου, πορεία καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διεύρυνση κερδών για το Χρηματιστήριο με «καύσιμα» από ΔΕΗ και τράπεζες

Πορεία καλύτερη των ευρωπαΪκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να «φλερτάρει» με το επίπεδο των 900 μονάδων. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ με κέρδη 1,75%, αλλά παραμένει χαμηλά η αξία των συναλλαγών.