ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοδικά η αγορά δοκιμάζει τις 820 μονάδες, σημάδια κόπωσης στις τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης αποκομίζει κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Σε θετική τροχιά και οι τράπεζες μακριά ωστόσο από τα υψηλά ημέρας. Ισχυρή άνοδο για Mytilineos, ΕΧΑΕ και Aegean.

Στη ζώνη των 818 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης που έχει ξεκινήσει ανοδικά την πρώτη συνεδρίαση του 2021. Ο τραπεζικός δείκτης έχει περιορίσει τα κέρδη του μετά τις ρευστοποιήσεις που υπήρξαν νωρίτερα όταν και σημείωνε άνοδο άνω του 4%.

Στις 15:36 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 818,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,16% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 46,93 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης είχε ξεπεράσει τις 824 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,8%.

Σημειώνεται ότι έντονα ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καθώς και τα συμβόλαια στην Νέα Υόρκη.

Κατώτερος των προσδοκιών ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το μεσημέρι με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για περιορισμένες κινήσεις τακτικής που είναι πιθανό να περιλαμβάνουν εκλογικό αιφνιδιασμό όταν τα επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημειώνει άνοδο +1,11% ενώ των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά +1%. Στο 0,9% η άνοδος του τραπεζικού δείκτη που νωρίτερα είχε φτάσει να σημειώνει κέρδη που ξεπερνούσαν το 4%.

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν η Mytilineos με +4,03%, η Eurobank με +3,28%, ΟΤΕ με +1,59%, Coca Cola HBC με +1,32%, Εθνική Τράπεζα με +1,5%, Fourlis με +4%, ΕΛΠΕ με +2,59%, ΕΧΑΕ με +2,7%, Aegean με +1,94%, Lamda Development με +1,41% και Μοτορ Όιλ με +1,86%. Αντίθετα σημαντικές απώλειες -1,85% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στον απόηχο της μετατροπής των CoCos σε μετοχές, ενώ η μετοχή της Alpha Bank καταγράφει κέρδη 0,92%.

Η μετοχή της Jumbo ενισχύεται +0,35% ενώ  σταθεροποιητικά κινούνται  ΔΕΗΑΔΜΗΕΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική άνοδος στο Χρηματιστήριο με προσδοκίες για τον τουρισμό

Με αυξημένη αξία συναλλαγών και διάχυση της ανόδου στην πλειονότητα των τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε τις 790 μονάδες στον απόηχο των πληροφοριών για επανεκκίνηση του τουρισμού τον Μάιο.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Οι τράπεζες ωθούν ψηλότερα τον Γενικό Δείκτη στις 785 μονάδες

Εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και τις μετοχές Πειραιώς, Fourlis και ΔΕΗ να υπεραποδίδουν, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπιες ανοδικές τάσεις στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί στις 795 μονάδες.