ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ, συνεχίζονται οι πιέσεις για τράπεζες

Παραμένουν σε πτωτική τροχιά οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες άνω του 1%, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να διατηρήσει το επίπεδο των 820 μονάδων.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι μετά την πλήρη επικράτηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ θα υπάρξει νέο οικονομικό πακέτο στήριξης. Διατηρούνται, όμως, οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,32%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15, διαμορφώνεται στις 821,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,19%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,69 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,06%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+2,47%), της Σαράντης (+2,20%), της Τιτάν (+1,93%), των ΕΛΠΕ (+1,51%) και της ΕΧΑΕ (+1,49%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,32%), της Μυτιληναίος (-0,64%) και της Lamda Development (-0,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,98%) και των Ταξιδιών (+1,54%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,56%) και της Τεχνολογίας (-0,46%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:MIG +8,67% και Ιντερτέκ +8,36%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Q&R -4,58% και Εβροφάρμα -3,47%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Παραμένει σε ανοδική τροχιά ο Δείκτης, ξεχωρίζουν ΟΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις και μικρές διακυμάνσεις εν μέσω θετικού κλίματος στην χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα από την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που αναμένουν την έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 900 μονάδες έχοντας στήριξη από ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Χωνεύει» τις 900 μονάδες η αγορά, συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων

Με τον τραπεζικό δείκτη να παραμένει σε θετικό πρόσημο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,29% κλείνοντας για δεύτερη συνεδρίαση πάνω από τις 900 μονάδες. Μεγάλα πακέτα εκτίναξαν στα ύψη τις συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ.