ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ, συνεχίζονται οι πιέσεις για τράπεζες

Παραμένουν σε πτωτική τροχιά οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες άνω του 1%, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να διατηρήσει το επίπεδο των 820 μονάδων.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι μετά την πλήρη επικράτηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ θα υπάρξει νέο οικονομικό πακέτο στήριξης. Διατηρούνται, όμως, οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,32%.

O Γενικός Δείκτης στις 11:15, διαμορφώνεται στις 821,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,19%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,69 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,06%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+2,47%), της Σαράντης (+2,20%), της Τιτάν (+1,93%), των ΕΛΠΕ (+1,51%) και της ΕΧΑΕ (+1,49%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,32%), της Μυτιληναίος (-0,64%) και της Lamda Development (-0,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,98%) και των Ταξιδιών (+1,54%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,56%) και της Τεχνολογίας (-0,46%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:MIG +8,67% και Ιντερτέκ +8,36%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Q&R -4,58% και Εβροφάρμα -3,47%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.