ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Χάνεται η «μάχη» για τις 800 μονάδες, σε νέες πιέσεις οι τράπεζες

Έχασε τα πρωινά κέρδη ο ΓΔ. Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 0,81%, με τις μετοχές του κλάδου να χάνουν πάνω από 1%. Μόνο η Alpha Bank μόνο να διατηρείται σε άνοδο. Κέρδη και για Τιτάν και Coca Cola HBC.

Χάνει τη «μάχη» των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, καθώς λίγο μετά τις 13.00 αντέστρεψε τα πρωινά κέρδη και πλέον καταγράφει πτώση. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,67% στις 795,19 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε έως και τις 806,89 μονάδες, με άνοδο 0,79%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,51 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,58%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,57%.

Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 0,81%, με την Alpha Bank μόνο να διατηρείται σε άνοδο 0,6%. Η Eurobank υποχωρεί 1,8%, η Εθνική 1,4%, και η Πειραιώς 1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (0,68%) και της Coca Cola HBC (0,5%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,98%), της Motor Oil (1,63%), της Lamda Development (1,59%) και της Viohalco (1,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (2,7%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,24%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (1,34%) και των Πρώτων Υλών (1,21%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

«Κατακόκκινο» το ταμπλό, στο -3,31% οι τράπεζες και πιέσεις στα blue chips

Σε αρνητικό κλίμα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: ο ΓΔ στις 2.278,12 μονάδες (-2,12%) και ο τραπεζικός δείκτης στο -3,31%. Απώλειες σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, ενώ υποχωρούν και ισχυρά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία και μεγάλες απώλειες το Χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αντίδραση

Κάτω από τις 2.300 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης καθώς καταγράφονται έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με τις απώλειες να ξεπερνάνε το 3%. Βαρύ το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η Λαγκάρντ δημιουργεί αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Εν μέσω αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την φημολογία για ενδεχόμενη παραίτηση της Κ. Λαγκάρντ από την θέση της επικεφαλής της ΕΚΤ, ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που έβγαλε χθες δυναμική αντίδραση με κέρδη 3,30%.
Χρηματιστήριο Αθηνών κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα μεγεθών για την ΕΧΑΕ το 2025 με κέρδη 31,6 εκατ. ευρώ και αύξηση 82,7%

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2025 σημείωσε αύξηση 82,7% στα καθαρά κέρδη, φτάνοντας τα 31,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,622 ευρώ. Το EBITDA αυξήθηκε κατά 78,1% στα 42,2 εκατ. ευρώ.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
MARKET MAKER

Το ράλι στα «βαριά» χαρτιά, τι «παίζει» με Ευρώπη και τα ρεκόρ της Κρι-Κρι

Η άνοδος στηρίχθηκε στα βαριά χαρτιά, με τον όμιλο Στασινόπουλου να κλέβει την παράσταση, ενώ η Κρι-Κρι συνεχίζει την ανοδική της πορεία και η Optima παραμένει στο επίκεντρο μετά το σήμα από την Ευρώπη. Άλμα τραπεζών.