ΓΔ: 896.63 0.16% Τζίρος: 31.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο, παραμένει κάτω από τις 800 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε εχθές χαμηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 800 μονάδων, ενώ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει 2,84%.

Συνέχεια στο τριήμερο πτωτικό σερί, όπου έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 2,84%, δίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με οριακές διακυμάνσεις, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, με δεδομένες τις αρνητικές εκτιμήσεις για την πανδημία.

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε εχθές χαμηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 800 μονάδων, σε μία συνεδρίαση με βασικό χαρακτηριστικό σημαντικές αλλαγές πρόσημων, με τις τραπεζικές μετοχές να ακολουθούν σταθεροποιητική πορεία μετά τις ιδιαίτερα σημαντικές πιέσεις που δέχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,10% στις 795,96 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,95 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,2%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,77% και την Εθνική 0,66%, ενώ αντίθετα Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν 0,44% και 0,52% αντίστοιχα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,16%), της Aegean Airlines (1%), των ΕΛΠΕ (0,8%) και του ΟΤΕ (0,62%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (1,8%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1,02%), της Coca Cola (1,03%) και της ΔΕΗ (0,74%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (1,1%) και των Τηλεπικοινωνιών (0,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (2,05%) και των Τροφίμων (1,01%). Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 22 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Σημειώνεται πως αν και χάθηκαν μεν οι 800 μονάδες, αυτό συνέβη χωρίς  επιθετικές ρευστοποιήσεις από τους πωλητές, όπως δείχνει η μεγάλη μείωση του τζίρου των συναλλαγών. Οι αγοραστές ήταν επιφυλακτικοί καθώς καθίσταται σαφές ότι η ανησυχία για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και το κατά πόσο θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά μεγέθη. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Πλησιάζει πάλι τις 900 μονάδες ο Δείκτης, συνεχή τα ρεκόρ στα ομόλογα

Επανήλθαν σε άνοδο, αλλά χωρίς μεγάλη ορμή, οι τραπεζικές μετοχές και ο Δείκτης δίνει τη «μάχη» για τις 900 μονάδες. Στο 0,544% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Τι λέει η Citi για τις αποτιμήσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με στήριγμα τις τράπεζες επιχειρεί να διασπάσει τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που προήλθαν από το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν και δίνουν στήριξη στην αγορά στην προσπάθεια να σπάσει και σήμερα το φράγμα των 900 μονάδων.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Δύσκολες» για τον Δείκτη οι 900 μον. καθώς έχασαν έδαφος οι τράπεζες

Δύο φορές στη συνεδρίαση ο Δείκτης «πάτησε» τις 900 μονάδες αλλά οι πωλητές πήραν τον έλεγχο της συνεδρίασης την τελευταία μιάμιση ώρα και τον οδήγησαν 0,25% χαμηλότερα στις 895,19 μονάδες. Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μάχη για τις 900 μονάδες στο ΧΑ, κόπηκε η φόρα των τραπεζών

Σε χαμηλές στροφές σήμερα οι τραπεζικές μετοχές ωστόσο ο Γενικός Δείκτης καταφέρνει να διατηρεί το θετικό μομέντουμ και να προσπαθεί να διατηρηθεί στις 900 μονάδες. Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια να διασπάσει το όριο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική πορεία η χρηματιστηριακή αγορά μετά το ανοδικό ράλι των 10 τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7,7%. Στήριγμα για ανοδική κίνηση προσφέρουν και σήμερα οι τράπεζες.