ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stock Market, metoxes, xrhmatisthrio, Athens Stock Exchange
Φωτο: Shutterstock

Πάνω από τις 800 μονάδες και πάλι το ΧΑ, ανακάμπτουν οι τράπεζες

Σπάει το τριήμερο πτωτικό σερί ο Γενικός Δείκτης, ισχυρή άνοδος 1,5% στις τράπεζες. «Βουτιά» σε Jumbo, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Προσπάθεια να «κλειδώσει» και πάλι το επίπεδο των 800 μονάδων κάνει το Χρηματιστήριο, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, όπου κατέγραψε απώλειες 2,84%, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην πορεία της οικονομίας και της πανδημίας.

Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,66% στις 801,98 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,68 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,67%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,6%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 1,5%, την Πειραιώς 1,48%, την Εθνική 0,56% και τη Eurobank στο +0,55%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (2%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,48%), της Aegean Airlines (1,4%) και του ΟΤΕ (1,08%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (2,4%), του ΟΛΠ (1,48%) και της ΔΕΗ (0,94%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (1,7%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,45%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (2,09%) και της Τεχνολογίας (2%). 

Ο Γενικός Δείκτης διολίσθησε εχθές χαμηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 800 μονάδων, σε μία συνεδρίαση με βασικό χαρακτηριστικό σημαντικές αλλαγές πρόσημων, με τις τραπεζικές μετοχές να ακολουθούν σταθεροποιητική πορεία μετά τις ιδιαίτερα σημαντικές πιέσεις που δέχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως αν και χάθηκαν μεν οι 800 μονάδες, αυτό συνέβη χωρίς  επιθετικές ρευστοποιήσεις από τους πωλητές, όπως δείχνει η μεγάλη μείωση του τζίρου των συναλλαγών. Οι αγοραστές ήταν επιφυλακτικοί καθώς καθίσταται σαφές ότι η ανησυχία για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και το κατά πόσο θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά μεγέθη. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ