ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, σε νέα «μάχη» για τις 810 μονάδες

Κέρδη 1,7% για τον τραπεζικό δείκτη. Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές του ΟΛΠ, του ΟΤΕ και της Aegean Airlines. Κέρδη και σε Ελλάκτωρ και Intralot.

Ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να επικρατούν στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά νωρίτερα και το επίπεδο των 810 μονάδων, έπειτα από τη χθεσινή επιστροφή σε κέρδη, μετά από τρεις καθοδικές συνεδριάσεις που είχε χάσει 2,84%. Αρκετοί, ωστόσο, επισημαίνουν την κόπωση της αγοράς, ειδικά στις τράπεζες και προβλέπουν βραχυχρόνια διόρθωση. 

Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,82% στις 808,80 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 811,15 μονάδες, με άνοδο 1,12%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,21 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,42%.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,7%, με την Τρ. Πειραιώς να κερδίζει 2,4%, την Alpha Bank να ενισχύεται με 2,2%, την Εθνική 1,66% και τη Eurobank 1,1%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές οι μετοχές του ΟΛΠ (1,38%), του ΟΤΕ (1,37%) και της Aegean Airlines (1,1%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (0,7%) και της Τέρνα Ενεργειακή (0,4%).

Η μετοχή της Ελλάκτωρ αντέστρεψε τις πρωινές απώλειες και ενισχύεται 0,2%, έπειτα από την ανακοίνωσή της, πως δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την απόκτηση του 18,3% από τους εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για να αυξηθεί το ποσοστό που θα μεταβιβάσει η πλευρά Καλλιτσαντση. 

Παράλληλα, η μετοχή της Intralot σημειώνει άνοδο 20%, έπειτα από τη συμφωνία της εισηγμένης με ομάδα ομολογιούχων, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναδιάρθρωση χρέους της, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ (ομόλογο λήξεως 2021 ύψους 250 εκατ. ευρώ και ομόλογο λήξεως 2024, ύψους 500 εκατ. ευρώ). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (2,2%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,4%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,4%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,9%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

«Κατακόκκινο» το ταμπλό, στο -3,31% οι τράπεζες και πιέσεις στα blue chips

Σε αρνητικό κλίμα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: ο ΓΔ στις 2.278,12 μονάδες (-2,12%) και ο τραπεζικός δείκτης στο -3,31%. Απώλειες σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, ενώ υποχωρούν και ισχυρά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία και μεγάλες απώλειες το Χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αντίδραση

Κάτω από τις 2.300 μονάδες έχει υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης καθώς καταγράφονται έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με τις απώλειες να ξεπερνάνε το 3%. Βαρύ το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η Λαγκάρντ δημιουργεί αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Εν μέσω αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την φημολογία για ενδεχόμενη παραίτηση της Κ. Λαγκάρντ από την θέση της επικεφαλής της ΕΚΤ, ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που έβγαλε χθες δυναμική αντίδραση με κέρδη 3,30%.
Χρηματιστήριο Αθηνών κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα μεγεθών για την ΕΧΑΕ το 2025 με κέρδη 31,6 εκατ. ευρώ και αύξηση 82,7%

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2025 σημείωσε αύξηση 82,7% στα καθαρά κέρδη, φτάνοντας τα 31,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,622 ευρώ. Το EBITDA αυξήθηκε κατά 78,1% στα 42,2 εκατ. ευρώ.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
MARKET MAKER

Το ράλι στα «βαριά» χαρτιά, τι «παίζει» με Ευρώπη και τα ρεκόρ της Κρι-Κρι

Η άνοδος στηρίχθηκε στα βαριά χαρτιά, με τον όμιλο Στασινόπουλου να κλέβει την παράσταση, ενώ η Κρι-Κρι συνεχίζει την ανοδική της πορεία και η Optima παραμένει στο επίκεντρο μετά το σήμα από την Ευρώπη. Άλμα τραπεζών.