Φώτο: SOOC

Τη διαγραφή τεσσάρων μετοχών αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρόκειται για τις Κεραμεία Αλλατίνη, Axon, ΝΕΛ και Eurobrokers, ενώ διαγράφεται από την Εναλλακτική Αγορά η μετοχή της Diversa. Οι μετοχές θα διαγραφούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, εξέτασε περιπτώσεις μετοχών εταιριών, οι οποίες εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις περί διαγραφής και αποφάσισε:

Τη διαγραφή των μετοχών των ακόλουθων εταιριών της Ρυθμιζόμενης Αγοράς, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 2.6.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου περί διαγραφής και τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα:

  • ΚΕΡΑΜΕΙΑ-ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. (ISIN: GRS071003008)
  • AXON Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ISIN: GRS197003007)
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. (ISIN: GRS243003019)
  • ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε (ISIN: GRS479003006)

Τη διαγραφή των ενταγμένων στην Εναλλακτική Αγορά μετοχών της εταιρίας  DIVERSA A.E.B.E. (GRS512003005), οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 30 των Κανόνων Λειτουργίας της ΕΝ.Α. περί διαγραφής και τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ως ημερομηνία αφαίρεσης των μετοχών των προαναφερόμενων εταιριών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021.

Τη χορήγηση προθεσμίας έως τις 30 Ιουνίου 2021 στην εταιρία Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E. (ISIN: GRS110003001, GRS110004009), κατόπιν σχετικού αιτιολογημένου αιτήματός της, προκειμένου να άρει τους λόγους διαγραφής των μετοχών της.
Επιπλέον, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενέκρινε την  απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρείας «TITAN CEMENT INTERNATIONAL S.A.», από την εταιρία – Μέλος «ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimatistirio, agores, stocks, markets, xa
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύτηκαν» οι απώλειες στο ΧΑ, εβδομαδιαία πτώση 3,56%

Μακριά από το χαμηλό της ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, θετικό πρόσημο στις τράπεζες. Οι φόβοι για την αλλαγή των μακροοικονομικών δεδομένων λόγω του lockdown έχουν κόψει την ανοδική δυναμική της αγοράς.