ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Fitch: Υποβάθμιση σε «C» της Intralot, μετά τη συμφωνία με ομολογιούχους

Όπως διευκρινίζει ο οίκος εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία θα υπάρξει νέα υποβάθμιση της εταιρείας στο επίπεδο της «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» (RD) και θα ακολουθήσει νέα εξέταση του πιστωτικού προφίλ.

Στο «C» από «CC» που ήταν προηγούμενος υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Intralot ο οίκος Fitch, καθώς η πρόσφατη συμφωνία με τους ομολογιούχους θεωρείται «πιστωτικό γεγονός» και ως εκ τούτου ο οίκος βάσει των κανόνων του υποχρεούται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. 

Παράλληλα ο οίκος υποβάθμισε και  τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Intralot Capital Luxembourg S.A. "C" / "RR4" από "CC" / "RR4".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου «η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ανακοίνωση της 14ης Ιανουαρίου 2021 για συμφωνία μεταξύ του 75% των ομολογιούχων για το χρεόγραφο του 2021 και του 13% για αυτό του 2024 προκειμένου να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της». 

Βάσει των κριτηρίων που έχει o οίκος για τις αναδιαρθρώσεις προβληματικών χρεών (Distressed Debt Exchange – DDE), η πρόταση θεωρείται ότι επιβάλλει σημαντική μείωση σε σχέση με τους αρχικούς συμβατικούς όρους, ενώ δείχνει και την πρόθεση να αποφευχθεί τυχόν αδυναμία πληρωμής στους τίτλους που «ωριμάζουν» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Παράλληλα αναφέρεται ότι εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία θα υπάρξει νέα υποβάθμιση της εταιρείας στο επίπεδο της «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» («Restricted Default» - RD) και θα ακολουθήσει νέα εξέταση του πιστωτικού της προφίλ, ενώ εάν η συμφωνία δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία θα υποβαθμιστεί σε επίπεδο «D» («Default»).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Fitch: Αδυναμίες και προοπτικές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών 

Το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, καθυστερεί σημαντικά τις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να μειώσουν τα προβληματικά τους δάνεια, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης. 
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κράτησε θετικό πρόσημο ο Γ. Δείκτης, αισθητή κάμψη των συναλλαγών

Η αγορά «χωνεύει» τα υψηλότερα επίπεδα τιμών και η μείωση της αξίας των συναλλαγών κοντά στα 50 εκατ. ευρώ δείχνει ότι εξαντλούνται οι δυνάμεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Ξεχώρισε στη συνεδρίαση η μετοχή της Viochalco.
ΑΓΟΡΕΣ

Σ. Λαζαρίδης: Η τεχνολογία διαμορφώνει το μέλλον των κεφαλαιαγορών

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σημείωσε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης και προβολής καινοτόμων ιδεών, σε διεθνές επίπεδο.