ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Μάχη» ξανά για τις 800 μονάδες, στο «κόκκινο» οι τράπεζες

Πολύ γρήγορα έχασε τα πρωινά του κέρδη το Χρηματιστήριο, καθώς λείπει ο καταλύτης που θα οδηγήσει τις τιμές αισθητά υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων. Ισχυρή άνοδος για την Aegean.

Ήπια πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο, παρά τα κέρδη του ανοίγματος που διεγράφησαν γρήγορα, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των νέων ιστορικών υψηλών της Wall Street, με την έλλειψη καυσίμων στην ελληνική αγορά να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Φαίνεται ότι λείπει ο καταλύτης για να οδηγήσει τις τιμές αισθητά υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων, ωστόσο η μεγαλύτερη έλλειψη είναι η απουσία αγοραστών: ειδικά ξένων. Εξάλλου, νε ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή αξιολόγηση από την Fitch με την αγορά να μην περιμένει κάτι μεγάλο.

Όπως όλα δείχνουν η ελληνική αγορά έχει εισέλθει σε μία περίοδο σταθεροποίησης και περιμένει ορισμένους βασικούς καταλύτες προκειμένου να αντιδράσει. Ένας εξ αυτών σαφώς θα είναι η πορεία που θα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και κατά πόσο θα στηρίξει εν γένει την οικονομική δραστηριότητα, ενώ σε διεθνές επίπεδο ορόσημο αποτελεί η σημερινή έναρξη και τυπικά της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα όχι μόνο για την αμερικανική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. 

Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,51% στις 796,71 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,84 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,61%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,25%. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,3%, με την Εθνική μόνο να ενισχύεται 0,66%, τη Eurobank στο -1,59%, την Alpha Bank στο -1,4% και την Τρ. Πειραιώς στο -0,09%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,58%), της ΕΧΑΕ (0,8%) και της Jumbo (0,53%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,3%), της Μυτιληναίος (0,88%) και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,7%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (0,76%) και του Εμπορίου (0,49%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Κατασκευών (1,5%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (0,96%). Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 8 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Εχθές, το χρηματιστήριο εμφάνισε διαθέσεις σταθεροποίησης για μία ακόμη συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να διατηρεί το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, με τη στήριξη να προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις τραπεζικές μετοχές. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.