ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζει πτωτικά το ΧΑ, διευρύνονται οι απώλειες στις τράπεζες

Μόνο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει κέρδη. Ισχυρή άνοδος για την Aegean Airlines, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΕΧΑΕ. Πτώση για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Σε ρυθμούς πτώσης συνεχίζει το Χρηματιστήριο, παρά τα κέρδη του ανοίγματος, καθώς η έλλειψη καυσίμων στην ελληνική αγορά είναι ορατή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή αξιολόγηση από την Fitch με την αγορά να μην περιμένει κάτι μεγάλο. 

Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,31% στις 798,29 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 25,01 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 808,84 μονάδες (+1%) και κατώτερη τιμή στις 796,16 μονάδες (-0,57%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,36%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,07%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,95%, με την Εθνική μόνο να ενισχύεται 1,1%, ενώ η Alpha Bank κινείται στο -2,11%, η Τρ. Πειραιώς στο -1,85% και η Eurobank να κινείται στο -1,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (3,09%), της ΕΥΔΑΠ (1,78%), της Jumbo (1,1%) και της ΕΧΑΕ (0,67%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,44%), της Μυτιληναίος (1,28%) και του ΟΠΑΠ (0,7%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,1%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,86%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Κατασκευών (1,02%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (1%).

Όπως αναφέρει το Business Daily, όπως όλα δείχνουν η ελληνική αγορά έχει εισέλθει σε μία περίοδο σταθεροποίησης και περιμένει ορισμένους βασικούς καταλύτες προκειμένου να αντιδράσει. Ένας εξ αυτών σαφώς θα είναι η πορεία που θα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και κατά πόσο θα στηρίξει εν γένει την οικονομική δραστηριότητα, ενώ σε διεθνές επίπεδο ορόσημο αποτελεί η σημερινή έναρξη και τυπικά της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα όχι μόνο για την αμερικανική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου, ο καταλύτης που οδηγήσει τις τιμές αισθητά υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων φαίνεται ότι λείπει, ωστόσο η μεγαλύτερη έλλειψη είναι η απουσία αγοραστών: Ειδικά ξένων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.