ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεχίζει πτωτικά το ΧΑ, διευρύνονται οι απώλειες στις τράπεζες

Μόνο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει κέρδη. Ισχυρή άνοδος για την Aegean Airlines, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφουν ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΕΧΑΕ. Πτώση για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Σε ρυθμούς πτώσης συνεχίζει το Χρηματιστήριο, παρά τα κέρδη του ανοίγματος, καθώς η έλλειψη καυσίμων στην ελληνική αγορά είναι ορατή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή αξιολόγηση από την Fitch με την αγορά να μην περιμένει κάτι μεγάλο. 

Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,31% στις 798,29 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 25,01 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 808,84 μονάδες (+1%) και κατώτερη τιμή στις 796,16 μονάδες (-0,57%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,36%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,07%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,95%, με την Εθνική μόνο να ενισχύεται 1,1%, ενώ η Alpha Bank κινείται στο -2,11%, η Τρ. Πειραιώς στο -1,85% και η Eurobank να κινείται στο -1,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (3,09%), της ΕΥΔΑΠ (1,78%), της Jumbo (1,1%) και της ΕΧΑΕ (0,67%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,44%), της Μυτιληναίος (1,28%) και του ΟΠΑΠ (0,7%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,1%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,86%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Κατασκευών (1,02%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (1%).

Όπως αναφέρει το Business Daily, όπως όλα δείχνουν η ελληνική αγορά έχει εισέλθει σε μία περίοδο σταθεροποίησης και περιμένει ορισμένους βασικούς καταλύτες προκειμένου να αντιδράσει. Ένας εξ αυτών σαφώς θα είναι η πορεία που θα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και κατά πόσο θα στηρίξει εν γένει την οικονομική δραστηριότητα, ενώ σε διεθνές επίπεδο ορόσημο αποτελεί η σημερινή έναρξη και τυπικά της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα όχι μόνο για την αμερικανική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου, ο καταλύτης που οδηγήσει τις τιμές αισθητά υψηλότερα από το επίπεδο των 800 μονάδων φαίνεται ότι λείπει, ωστόσο η μεγαλύτερη έλλειψη είναι η απουσία αγοραστών: Ειδικά ξένων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Είσοδος στον Μάρτιο με ράλι στο ΧΑ, εκτίναξη της μετοχής της Alpha

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα και οι θετικές ειδήσεις για τον τουρισμό έφεραν τον Γενικό Δείκτη πάνω από το όριο των 800 μονάδων με την αξία των συναλλαγών να αυξάνεται κοντά στα 73 εκατ. ευρώ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σε επαφή με τις 810 μον. ο Γενικός δείκτης με τις τράπεζες στο +4,9%

Συνεχίζεται η υπεραπόδοση για τον τίτλο της Alpha Bank στο +7,6%, με σημαντικά κέρδη για ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Aegean, με την αγορά να ευθυγραμμίζεται πλήρως με το καλό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο ρεύμα των αγορών το ΧΑ με προσδοκίες για την επανεκκίνηση

Παρά την πτωτική τάση των ευρωαγορών και τις ανησυχίες για τα ομόλογα οι επενδυτές στοιχημάτισαν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού και οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 890 μονάδες.