ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Απουσία δυναμικής στο Χρηματιστήριο, διατηρείται η πτώση

Συνεχίζει να ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ισχυρή άνοδος για Aegean Airlines, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ. Πτώση για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco και ΟΠΑΠ.

Σε ρυθμούς ήπιας πτώσης συνεχίζει το Χρηματιστήριο, καθώς η έλλειψη καυσίμων στην ελληνική αγορά είναι ορατή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή αξιολόγηση από την Fitch με την αγορά να μην περιμένει κάτι μεγάλο. 

Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,28% στις 798,52 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,93 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 808,84 μονάδες (+1%) και κατώτερη τιμή στις 796,16 μονάδες (-0,57%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,33%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά 0,05%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,74%, με την Εθνική μόνο να ενισχύεται 1,64%, ενώ η Alpha Bank υποχωρεί 1,67%, η Eurobank κινείται στο -1,32% και η Τρ. Πειραιώς στο -0,42%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,89%), της ΕΥΔΑΠ (2,37%) και της Ελλάκτωρ (1,04%). 

 Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (2,44%), της Viohalco (1,25%) και του ΟΠΑΠ (0,81%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,64%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,84%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (1,2%) και των Κατασκευών (1,02%). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.