ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έντονες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, σε κίνδυνο και οι 780 μονάδες

Οι απώλειες του Γενικού Δείκτη ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 3% η πτώση στις τράπεζες. Βαριές απώλειες για Aegean, Lamda, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Viohalco και ΔΕΗ.

Έντονες πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινδυνεύει να χάσει και το επίπεδο των 780 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων με επίκεντρο τις τράπεζες.

Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,04% και διαπραγματεύεται στις 780,50 μονάδες, ενώ έφτασε έως και τις 779,94 μονάδες, με πτώση 2,11%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,11 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 2,15%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,62%.

Πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη που υποχωρεί 3,1%, με την Εθνική να χάνει 3,6%, την Alpha Bank να κινείται στο -3,88%, την Τρ. Πειραιώς στο -3,48% και τη Eurobank να χάνει 2,75%.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Aegean Airlines (4,3%), Lamda Develpment (3,08%), ΟΠΑΠ (2,7%), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (2,36%), ΕΥΔΑΠ (2,3%), ΕΛΠΕ (2,1%), Viohalco (2,1%) και ΔΕΗ (2,08%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (2,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδίων (2,8%) και του Πετρελαίου (2,3%). Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 88 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Η κόπωση των τελευταίων ημέρων, με την αγορά να εμφανίζει αδυναμία διάσπασης των 800 μονάδων παρά το θετικό κλίμα στο εξωτερικό, και η απουσία ικανού αγοραστικού ενδιαφέροντος οδηγεί τις μετοχές σε «βύθιση». Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν ότι η αδυναμία της εγχώριας αγοράς έχει φανεί από τις αρχές του χρόνου, ενώ η σταθερή πορεία των προηγούμενων ημερών οφείλεται στην καλή πορεία των ξένων αγορών και τις προσδοκίες για την επανεμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος. «Με το γύρισμα των διεθνών αγορών, οι οποίες βρίσκονταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών, οι άμυνες χάθηκαν και η προσφορά δεν μπορεί να απορροφηθεί» επισημαίνουν αναλυτές στο Business Daily.

Υπό πίεση βρίσκονται και οι αγορές στην Ευρώπη, ενώ πτωτικά κινούνται και τα παράγωγα στη Wall Street καθώς διατηρούνται και οι ανησυχίες για τις δυσμενείς μακροοικονομικές επιπτώσεις από το δεύτερο lockdown. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί 0,84% το Παρίσι κατά 1,17%, ενώ ο Euroxx 50 υποχωρεί σε ποσοστό 1,02%. Απώλειες 0,82% καταγράφουν τα futures του Dow Jones 30.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Εβδομαδιαία κέρδη 1,30% για τον Γενικό Δείκτη με ώθηση από τις τράπεζες

Στις 912,81 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καθώς «ξέσπασε» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών, με εβδομαδιαία ενίσχυση 2,70%.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κρατάει τις 910 μονάδες παρά τις πιέσεις ο ΓΔ, στήριξη από τράπεζες

Το αρνητικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 910 μονάδων.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια σταθεροποίησης πάνω από τις 910 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και την ανοδική πορεία των βαριών χαρτιών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.