ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Βουτιά» κάτω από τις 780 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο ΧΑ

Διευρύνονται οι απώλειες του Γενικού Δείκτη. Ξεπερνά το 4% η πτώση στις τράπεζες. Βαριές απώλειες για Aegean, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Viohalco, Lamda, ΕΛΠΕ, EXAE και ΔΕΗ.

Μεγάλες απώλειες συνεχίζει να καταγράφει το Χρηματιστήριο, και ιδιαίτερα ο τραπεζικός κλάδος, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει και το επίπεδο των 780 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων.

Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,80% και διαπραγματεύεται στις 774,49 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,98 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 3,03%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 2,19%.

Πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη που υποχωρεί 4,5%, με την Alpha Bank να κινείται στο -4,68%, την Τρ. Πειραιώς στο -3,76%, την Εθνική να χάνει 3,73% και τη Eurobank να χάνει 3,66%.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Aegean Airlines (4,94%), ΟΠΑΠ (3,93%), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (3,47%), Viohalco (3,4%), Lamda Develοpment (3,23%), ΕΛΠΕ (2,97%), EXAE (2,94%) και ΔΕΗ (2,43%).  

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Υγείας (2,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδίων (4,5%) και του Πετρελαίου (3,45%). Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 108 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Η κόπωση των τελευταίων ημέρων, με την αγορά να εμφανίζει αδυναμία διάσπασης των 800 μονάδων παρά το θετικό κλίμα στο εξωτερικό, και η απουσία ικανού αγοραστικού ενδιαφέροντος οδηγεί τις μετοχές σε «βύθιση». Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν ότι η αδυναμία της εγχώριας αγοράς έχει φανεί από τις αρχές του χρόνου, ενώ η σταθερή πορεία των προηγούμενων ημερών οφείλεται στην καλή πορεία των ξένων αγορών και τις προσδοκίες για την επανεμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος. «Με το γύρισμα των διεθνών αγορών, οι οποίες βρίσκονταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών, οι άμυνες χάθηκαν και η προσφορά δεν μπορεί να απορροφηθεί» επισημαίνουν αναλυτές στο Business Daily.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνει τα κέρδη το ΧΑ με ώθηση από τις τράπεζες

Προσπάθεια να εδραιωθεί πάνω από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τις τραπεζικές μετοχές να δίνουν καύσιμο να συνεχιστεί για 8η ημέρα το κερδοφόρο σερί της αγοράς. Ξεχωρίζει η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 3,7% και Coca Cola HBC με άνοδο 1,53%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο, προσπάθεια διάσπασης των 880 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να ενισχύεται μετά από επτά συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις που έχει καταγράψει άνοδο 5,38%, ωστόσο ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός. «Ξυπνάει» από τον λήθαργο ο τραπεζικός κλάδος.