ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ: Διευρύνεται η άνοδος, προσπάθεια εκ νέου για τις 770 μονάδες

Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο, έπειτα από τριήμερη πτώση, με απώλειες 4,82%. Μικτά τα πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές. Πτώση σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Μικρά κέρδη συνεχίζει να καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες του 4,82% των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων. 

Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,56% στις 766,41 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,83 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,42%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,22%. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,28%, με την Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 0,41% και την Alpha Bank 0,03%. Αντίθετα, η Eurobank υποχωρεί 0,87% και η Εθνική χάνει 0,7%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,3%), της Μυτιληναίος (1,08%) και της Jumbo (0,77%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (1,76%), του ΟΠΑΠ (0,48%) και των ΕΛΠΕ (0,18%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (1,44%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,7%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης Ταξιδίων (0,34%).

Εχθές, η επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών έφερε υποχώρηση πολύ μεγαλύτερη από τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να αποδίδονται κατά κύριο λόγο στις ανησυχίες για το μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς το δεύτερο αυστηρό lockdown που συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, δημιουργεί αμφιβολίες για την πορεία της οικονομίας. Ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 762,13 μονάδες, εμφανίζοντας απώλειες 2,16%.

Απτή απόδειξη αυτών των ανησυχιών αποτέλεσε και η έκθεση του οίκου αξιολόγησης Fitch, ο οποίος την Παρασκευή δεν προχώρησε σε αναβάθμιση ούτε καν των προοπτικών (outlook) της ελληνικής οικονομίας, ενώ προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει το 3%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από την τελευταία πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη για το Χρηματιστήριο αλλά με τζίρο... καλοκαιρινών διακοπών

Υψηλοτερα των 858 ο Γενικός Δείκτης, με την αξία των συναλλαγών να προσγειώνεται στα 33,3 εκατ. ευρώ. Ξεχώρισε η μετοχή της Aegean Airlines με κέρδη 2%. Πτώση για την απόδοση του 10ετούς στο 0,66% ελέω Λαγκάρντ.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητική πορεία για το ΧΑ μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση

Σημαντικές πιέσεις με πτώση που ξεπερνά το 3,5% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ, μετά τις νέες περιπέτειες με τη Greenhill, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση τη Eurobank στο +0,2%