ΓΔ: 899.72 0.25% Τζίρος: 22.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:10:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Σταθεροποίηση σε Wall Street εν αναμονή ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών

Θετικά μέχρι στιγμής τα μηνύματα από τις αμερικανικές εταιρείες με το 70% των εισηγμένων στον S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα να έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς.

Ήπιες διακυμάνσεις σημειώνουν οι τρεις κορυφαίοι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ανακοινώσεις για τα μεγέθη τριμήνου κορυφαίων εταιρειών, προερχόμενων κυρίως από τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. 

Κέρδη 0,17% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,13% και τον Nasdaq να κινείται 0,23% υψηλότερα. 

Ράλι 9% για τον τίτλο της General Electric η οποία ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ άνω του 3% κινείται ο τίτλος της Johnson & Johnson καθώς και αυτή ικανοποίησε την αγορά με αποτελέσματά της. Στο +1% η μετοχή της Microsoft, η οποία ανακοινώνει μεγέθη σήμερα μετά το κλείσιμο της Wall Street. 

Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις μεγεθών τριμήνου είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, με το 70% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και τα έχουν δημοσιοποιήσει να έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις της Wall Street, βάσει στοιχείων της Bank of America. 

Οι εξελίξεις στο ζήτημα του πακέτου στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων εξακολουθούν να προβληματίζουν την αγορά, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο φαίνεται εντελώς διχασμένο ως προς την ψήφισή του με δεδομένο ότι πλησιάζει και η ημέρα για τη δίκη του Ντ. Τραμπ μετά την παραπομπή του. Στόχος των Δημοκρατικών είναι το πακέτο να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου, αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα βέβαιο. 

Την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των εμβολιασμών, καθώς έχει ως στόχο να έχουν εμβολιαστεί 1,5 εκατ. άνθρωποι ημερησίως κατά τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του. Μερίδιο της προσοχής στρέφεται και στη Fed, η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street-agores-market-stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή υποχώρηση στη Wall που αναζητεί κατεύθυνση

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να βγαίνει κερδισμένος από την ευρύτερη αγορά παρά την εικόνα των «Fab 5». Ανάμεικτη εικόνα για την μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουλίου.