ΓΔ: 900.34 0.32% Τζίρος: 27.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:39:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο, δοκιμάζονται και οι 750 μονάδες

Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη του Γενικού Δείκτη. Αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες -1,34% ενώ κοντά στο -3% είναι οι απώλειες για τις τράπεζες.

Έχασε τα πρωινά του κέρδη το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να «γυρίζει» σε απώλειες άνω του 1%. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην οικονομία, αλλά και στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά έχει μείνει από καύσιμα, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν χαμηλότερες τιμές βραχυπρόθεσμα, με τον Γενικό Δείκτη να τεστάρει τις 740 μονάδες.

Σημειώνεται ότι υπό πίεση βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές αγορές με τον δείκτη DAX στη Γερμανία να υποχωρεί κατά -0,9% ενώ κατά -0,53% υποχωρούν τα futures του Dow Jones στη Νέα Υόρκη.

Γενικός Δείκτης καταγράφει, στις 13.13, πτώση -1,34% στις 754,42 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,86 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες -1,34%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης -0,94%. 

Ισχυρές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος υποχωρεί -3,03%, με την Εθνική να χάνει 3,9%, τη Eurobank 3,1%, την Alpha Bank 2,57% και με την Τρ. Πειραιώς να υποχωρεί 0,13%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4%), της Jumbo (1%) και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (2,3%), της Μυτιληναίος (2,2%), της ΕΧΑΕ (1,8%), του ΟΤΕ (1,2%) και του ΟΠΑΠ (1,1%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδίων (1,9%) και της Τεχνολογίας (1,4%). 

Εχθές, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες το Χρηματιστήριο για μια ουσιαστική ανοδική αντίδραση μετά την πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση ήταν μάλλον «αναιμικό» και ο Γενικός Δείκτης έπιασε το υψηλό ημέρας (772,57 μονάδες) γύρω στις 14.00, αλλά στη συνέχεια μπήκε σε πορεία φθοράς, για να τελειώσει τη συνεδρίαση στις 764,7 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,34%.

Η διατήρηση του τζίρου των συναλλαγών σε μέτριο επίπεδο, χαμηλότερα από τα 50 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι μόνο 62 από τις 119 που κινήθηκαν έκλεισαν με θετικό πρόσωπο αντανακλούν την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι δεν φαίνεται να βλέπουν προς το παρόν ότι υπάρχουν λόγοι για ένα νέο ράλι, το οποίο θα έφερνε την αγορά πάνω από τις 800 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια να διασπάσει το όριο των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική πορεία η χρηματιστηριακή αγορά μετά το ανοδικό ράλι των 10 τελευταίων συνεδριάσεων όπου ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 7,7%. Στήριγμα για ανοδική κίνηση προσφέρουν και σήμερα οι τράπεζες.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο, επιστροφή κοντά στις 900 μονάδες

Οι τράπεζες ηγήθηκαν της σημερινής ανόδου, μετά τα καλά νέα για stress test και αναβαλλόμενο φόρο. Στήριξη στο επενδυτικό κλίμα και από τη νέα πτώση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων σε ιστορικό χαμηλό.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με ώθηση από τράπεζες σπάει το φράγμα των 890 μονάδων ο ΓΔ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένος κατά 3,79% συνεχίζει να ενισχύεται από τα θετικά νέα για αναβαλλόμενο φόρο και το αποτέλεσμα των stress tests.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Με ισχυρή ώθηση από τις τράπεζες, ο Γ. Δείκτης πλησίασε τις 890 μον.

Η συμφωνία για τον αναβαλλόμενο φόρο έδωσε «αέρα» στις τραπεζικές μετοχές, ενώ ισχυρή παρουσία στη συνεδρίαση είχαν Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εννέα συνεδριάσεις ανόδου με συνολικά κέρδη 6,61%.